Убиец на скука

Здравейте, драги скучаещи! (Не ми се правете на интересни – знам, че скучаете – нали е събота и при това начало на тридневна почивка!!! Освен това времето е едно такова мързеливо и всеки гледа да не прави друго освен прозяване – оправданието е, че е задушница и не бива да се работи…)

Аз като висш пример за студентка имам решение и за този проблем – просто винаги си нося кръстословица и/или вестник и/или судоку (понякога плетка, цветни пастели, книга…). Та ето ви и на вас една кръстословичка да се радвате и да ме споменавате с хубаво:

отвесно:

1 – вид ледник;

2 – слаба светлина (книж.);

3 – единица за логаритмична величина;

4 – орган на слон;

5 – двигател на нафта.

водоравно:

6 – лекар по терапия;

7 – древногръцко племе.

Никой да не гледа най-долу, че там се крият отговорите – тези скъпоценни бисери, родени от нечий „скандиращ“ (;)) мозък!!! Казах да не гледаш, бе!!! Хапя!!!

Държа да отбележа, че гениалните определения са преписани от една книжка със скандита*. Ама честно – едно към едно съм ги преписала – не ме питайте колко съм се смяла през лекциите. Орган на слон… хихихиих… По едно време пък ми се плачеше, че в същата книжка на една страница имаше река в Беларус и Латвия, река в Австрия и река в Колумбия :)

* ето я и самата книжка, за да не стават грешки:

„ЕКСПРЕС СКАНДИ“ – брой 3 (цена 0,50лв)

Издава ЕТ „Черно и бяло“ – Севлиево (Севлиево, ул. „ВИтоша“ 8 )

Изданието се печата в…

Ама не – просто не мога да дишам от смях… А тая „слаба светлина“??? Как въобще някой ги е измислил тея определения? И като си помисля само, че в началото се чудех защо в речника отдолу са дадени сложни думи от рода на „еклер“ и „кану“… На такива издания трябва с големи букви да пише, че не са интелектуални игри, а сборници със смешки! Макар че никога не би ми хрумнало точно по тоя начин да си убивам скуката в часовете…

Това надминава дори химичния хумор от доброто старо време на сесията, когато разбрах, че съществува „вертикален ред“ :D

Предполагам, че разтегнах достатъчно локуми и вече е време да скролнете надолу и да видите верните отговори, които ама наистина са шокиращи! НЕма такова забавление като кръстословиците, ееееееей!!!

Advertisements

5 Коментари on “Убиец на скука”

 1. Hamaelleon каза:

  Абе ти за Photoshop или нещо подобно не си ли чувала?!
  На „3“ третата буква ква е?

 2. Svetlina каза:

  :D [зелено и хилещо се идиотски]
  третата буква е П :)
  А Пейнт си го обичам – ей, така – сантиментална съм – отначало на ко мпито нямах звук и забавленията ми бяпа пейнт и донка (понякога пасианси), после проимах и колонки и Ран, търки, ран, та сега и от нея не мога да се отърва.
  ПП: Фотошопът съм го чувала (че даже и шпионирам Яна като го цъка), ма немам къде да го сложа – мойто компи е бетер студентско ;)

 3. Радо каза:

  А някои хора, представи си, си мислят, че решаването на кръстословици било за умни. От кръстословица можеш да научиш някое географско (писателско, белетристско, герой-от-забутанфилмско), задължирелно непопулярно и непредставляващо никакъв интерес име със мега странно подредени букви (за предпочитане гласни, за по-голямо предпочитане непрознасяеми). Или пък нещо като твоите примери. Между другото този непер си го има. Изпълнява функцията на децибел, само че е по-непопулярно и остаряло. И това с четирите реки го има. Е, може и да са футболисти, артисти или села във видинско. Важното е да не се прелиства речника излишно (мда, имат си специални идиотски речници).
  …Добре де, признавам си – погледнах :)

 4. Svetlina каза:

  Е, то има и човек Непер и предполагам, че тука се намесва идеята за неперовото число „е“.
  Убий ме, но не помня колко беше – някъде 2 и нещо… (признавам и за децибела не знаех)
  Айде сега си кажи за кое погледна – сигурно за терапевта….

  ПП: знам за съществуването на човек, който няколко десетки години в дебели кожени тефтери си е записвал всички нови думи от кръстословиците и даже за някои е ровил и из библиотеки и допълнителни речници. Преди известно време той починал, но жена му още ги пази като зеницата на очите си – понякога дори ги препрочита. Приживе обаче той не й е разрешавал да се доближава до тях.

 5. […] си архив, минахме през глупави периоди, минахме през гениални, през някои […]


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s