Drink life deeply

Или кратко упътване за това как да се ходи на лекции ;)

(По-скоро какво да се прави вместо лекции, след лекции и преди лекции)

 1. Заспиваш къпан и спиш, поне докато слънцето ти препече краката. Сънено обличаш някой пролетен цвят и скачаш в новия ден с усмивка. Излапваш топличка закуска, обираш двама колеги и после 90 минути играеш тенис на маса и ФЕДЕРБАЛ. На слънце федербал. На много слънце. Много федербал.
 2. Около половин час лежиш на пейка (зелена) под храст (зелен) и си печеш и гърба, решавайки поредната кръстословица. Следващите 20 минути са
  за мускулен тонус – обикаляш по ръба на каменни саксии или подскачаш, говорейки по телефона (лицеивте мускули също са си мускули).
 3. Намираш **** (много ясно, че той сам не може да те намери) и му скачаш на врата. Естествено, че неговата чанта е по-голяма от твоята и естествено, че ще си купиш вестник „Трета възраст“. Пътувкате си до женския пазар и ядосвате еври сингъл баба ор дядо в автобуса.
 4. Пазара… хе – пазаруването е сложно нещо. Обикновено се налага Светлина да бъде озаптявана и да се държи далеч от щандове за чорапи, подправки, бельо, детски дрешки… Неуспешно, де. Резултатът са зелени чорапки за бебо на Яна. А в магазините за въжета наистина има хамаци, но цените са… нестудентски. Пазара… Какво е пазар без скара? А скара, която лае, къде да намериш, а?! Ми там, дето пише „кюфте 0,40“ и „кебапче 0,40“! И като намериш – ЯДЕШ! Поне две!
 5. Пазар… там много ясно, че има неща за пазаруване от сорта на черемиш (див чесън), зелен лук и кори за баница. И БОЗА!!! А, да – задължително правило е **** да иска да ти вземе корите, но да не знае как да си ги поръча. Странното е, че той НЕ ИСКА да имаш камуфлажна шапка с периферия ;)
 6. Трамвай. Магазин с бира. След малко магазинът е без бира. Жалко, че на входа на парка няма продавачи на цветни тебешири. Може още да не са забелязали, че не е зима. Но самият парк има предимството да е с жълти пейки, деца, кучета и гълъби. Жълти пейки с баби. Гълъби, учещи деца да щъпукат. Бебета, държащи пръстите на краката си. Кучета, ползващи краката си преимуществено за тичане.
 7. Най-хубавата пейка. Бира, боза и техните мастъри. Книжка за чавдарчета със задачки, кръстословици, лабиринтчета… Липсата на тебешири сякаш не се усеща. Слънцето гали бузките на оня гадняр, който се опитва да те гъделичка и се налага да си завреш студените ръце по гърба му.
 8. Още трамваи… не е енд на приказката, но е хепи.
–––––––––––––––––––––––-
Колко чифта чорапи може да имаш преди да те обзаведат с бяла риза с дълги ръкави и с пециална носилка? Най-вероятно трябва да са колкото на Светлина плюс един…
Advertisements

5 Коментари on “Drink life deeply”

 1. Мицева каза:

  Много точно определение на лудостта си дала!

 2. azazzeal каза:

  е определено си прекарваш времето по-добре от мен де

 3. Радо каза:

  Хаха – хубаво, че уточни за кучетата в парка. Да не се бъркат с тези от пазара, дето използват краката си преимуществено за да хранят Светлина и **** със скара :)
  ––––––––––––––-
  Твоят е един от вариантите. Аз предлагам: колкото на Светлина делено на две :)

 4. Svetlina каза:

  Приема се единодушно!!!

 5. Hamaelleon каза:

  Svetlina, бях ти обещал една публикация. Искаш ли да направим един експеримент? Трябват ми твоите рождени данни, дата и час на раждане + място. Информацията е конфиденциална и няма да бъде споделяна публично с трета страна. Само ще използвам хороскопа ти като пример по темата, а ти ще кажеш после това – да, това – не. Ок? Имаш ми мейла, пиши, ако си съгласна.
  Става дума за това: http://hamaelleon.wordpress.com/2008/03/07/8_mart/#comment-805


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s