Игри за големи… играчи =D

Първи пролетен ден празнува Светлинка. Даже има план да направи и пролетно почистване тая вечер (на работа вече го свърши). По този повод днес ще се случат ДВЕ чудеса:

 1. заглавието ще има връзка с публикацията;
 2. публикацията ще е дългичка.

Името на играта ще запазя в тайна засега, но почвам малко-по-малко да обяснявам правилата:

 1. започва се с игра с ръцете – кой как може, ма важното е да го направи;
 2. положение легнало е защитно, като то може да има два варианта – face up + face down (фейс ъп + фейс даун) (за Анатоли – с лицето нагоре и с лицето ненагоре);
 3. положение изправено е за атака, но така всеки може да те види, защото си само фейс ъп – изходът е да преминаваш в атака само с подходящите „средства за атака“ ;)
 4. можеш да имаш до пет члена в играта и до пет „козчета“ – специални трикове – я магийки, я капани (за мишки и други гальовни или галещи животни). Противникът или партньорът (е, зависи си от вкуса) има точно същите възможности и се играе алтернативно, докато се източат жизнените сили на единия или някой не се предаде;
 5. имаш и гробище за „членове, паднали в боя“, а в ръката си държиш резервни сили (този ресурс е от изчерпаемите и краят му също води до загуба);
 6. най-важното обаче е, че имате правото и двамата да викате каквото си искате и то по всяко време от играта!

Абеееееееееее, говоря за ИГРАТА НА ИГРИТЕ – YuGiOh! Съответно има варианти на същата игра, но с други противници, които са с други карти – Джоуи и Сето Кайба. Аз лично и грая СЕто КАйба, защото ми е жал, когато побеждавам малкия сладък Юги, а пък Джоуи е прекалено бъбрив за мойто компи без звукова карта.

Както и да е – правилата са си еднакви!

СветлинаOh ще ви обясни сега как стоят нещата и няма как да не я заобичате ;) Е, по-скоро ще ви даде пример за такава игра :) Кратка :) :) :)

Изкарваш си Гигантската Червена Морска змия и зачакваш някой да се стресне от 1800те ти точки. Скрил си фейс даун и иначе гнуснорозовата Нигейт Атак (която спира атаката ;) ). Обаче кой те пита – тоя, дет е писал кода, сигурно е джавист и се подиграва с теб във всеки възможен момент. Вместо да се опита да те атакува или поне да ти унищожи капана, противникът просто си слага някакво чудовище фейс даун и приключва хода си. Ти (като бъдещ джуниър си++ дивелъпър) решаваш, че щом прави така, значи чудовището му има голяма защита и логичният извод е то да е или ъъъъъъъъъъъъъъъъъъъънекъвтам Рат или Търтъл (едното е скелет на плъх, а другото – костенурка с остров на корубата), които имат защита 2000 или някой капан със специален ефект, който се активира, когато обърнат чудовището с лицето нагоре най-вероятно некъв гаден джар или домат и неговите роднини („джар“ уж значи буркан, ама прилича на всичко друго, освен на това, а доматът има малко странни роднини – приличат си единствено по сходните точки за атака). Общото м/у бурканите и плъха е, че имат малка атака и оня отсреща няма интерес да ги обърне фейс ъп и да те нападне.И какво? Хрумва ти да си изкараш още някое чудовище фейс ъп или даун и да си кротуваш. То е ясно, че в ръката си ще имаш само трап и спел карти (капани и магии), едно бебе драконче и бобения войник (за справка бебето може да се комбинира с мистична овца, времеви магьосник или едни къдрави извънземни с 1550 атака, дето не им помня имената и при полимеризация да се превърнат в таузанд драгън – хилядолетен дракон, който има атака 2400 и е лилав и много красив, а пък милото бобче е с атака само 1400 и всеки път ти е жал да го изкарваш на полето, щото много бързо загива). Решаваш да си оптимист и да си пазиш бебчо, изкарваш бобчето и пак не атакуваш.

[тука вече всеки е изкарал по три чудовища и е загубил около 2000 до 5000 точки]

Сето е страшен късметлия (или пък знае сорс кода) и прави полимеризация, извиква си Синеокия Бял Дракон и започва да те бие, ама яко те бие. Много яко! И още! О, ужас! Вече си нямаш зомби рибка, нямаш си бютифул хедхънтрес (красивата главна ловджийка), нямаш и надежда… И изведнъж! Ето гоооооооооооооо, ДРАГЪН СИЙКЪР – другата розова, но полезна карта – предлагаш си за жертва последното чудовище на полето и на негово място излиза въпросният Търсач на Дракони, който има специален ефект да убива един дракон с появата си. Оле! Пак издържа на напрежението. По верме на предния ход си си мислел да се предадеш, но неееееееее – ти си герой и играеш докрай! И така – Сето е разгромен, защото, зада си призове любиимя дракон, си е жертвал две чудовища от полето и ти имаш шанс сега да го удариш право в сърцето. Сийкърът му взима 2100 от точките, което е повече от достатъчно да накара г-н собственика на Кайба Корпорейшън да се развика. При следващия си ход го довършваш и с гордо вдигната глава тръгваш по улиците, за да се смееш на децата, играещи на лимки или разменящи изрязани кибритчета (=кибритки).

Мдаааааааааааааааааам, който не е играл югио, не е живял. Ако принц Хамлет или поне Розенщайн или Гилденстерн знаеха правилата, в Дания нямаше да мирише на гнило, а на цветя и рози :D

ПП: тази публикация въобще, ама въобще не е написана заради ****!

–––––––––––––––––––––––––

Когато кажа „Разчитай на мене“, обикновено не знам, че ще се разболея и че ще съм всичко друго, освен „рилайъбъл“ (отговорна – достойна за разчитане). Оф, поне съм „риспонсибъл“(отгорона – нося си отговорността) и признавам, че щях да се справя с контролното по-добре, ако не бях обувала два дни аквариуми (и не ми се виеше свят, не ме болеше корем и не бях вдигнала температура по време на контролното).

Advertisements

One Comment on “Игри за големи… играчи =D”

 1. Мицева каза:

  *ROLF*


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s