Аз срещу хороскопа си

Чета си аз тук-там и намирам пространно описание на мойта така любима зодия. Ей ви го на – да се радваме заедно – аз ще пиша със синички букви като ученичка, останалото е от сайта.
Символ: скорпион

Управляваща планета: Марс/Плутон

Управляващ дом: Осми дом – баш това ми е любимото число, и дом обичам да си имам, ма от хороскопи и бъкел не разбирам, от звезди също, само мога да ги броя (ако са над 21 почвам и да греша)

Елемент: вода – сигурно затова не мога да плувам, но пък обичам да танцувам под дъжда, да джвакам в локви и да пия вода от шише, ама доволно легнала. На туй отгоре не понасям миризмата на морето. Явно харесвам водата в малки, контролируеми количества. Или пък водата не е елементарен еелмент и не я разбирам добре ;)

Качество: неподвижен – пак познаха :) Само устата ми не е качествена нещо :)))))

Части от тялото: сексуалните органи – шшшшшшт – тайна!

Ключова дума: СЕКС  – нека им на другите – техните ключови думи са все едни такива… РАЙБЕР,  КАТИНАР, ЛОСТ,  БУХАЛКА, пък я аз каква съм готина и отключена :)

Подходящи партньори: Рак, Риби – Яна ме уведоми, че сега са раците, а рибките били декември-януари. Нещо не се сещам за такива екземпляри около себе си, ама ще проуча въпроса. Имайки предвид, че знам рождения ден на точно двама от „моите момчета“, явно е време да почна да им задавам и тоя въпрос, щото както е всеизвестно – всичките ми момчета са ми бивши момчета и очевидно нещо съм объркала в процедурата

Кого да избягват: Лъв, Водолей – да, да! Не са познали просто! И Виолета и Радо са водолеи! Обаче като се позамисля… не съм чувала някой да има рожден ден през август, така че нищо не мога да кажа за котета. А, Яна ме подсети за една приятелка, а аз си спомних и една моя класна – явно с женските котета верно си имаме разминавания, обаче това с водолеите беше толкова обидно, че…

Къде се представят най-добре: при разследването – ми дам, то с тая развинтената глава къде другаде =)

Какво кара сърцето им да се разтуптява: шах – хаххаха, виж табла по-може, вече три пъти се опитват да ме учат и все нищо не става (това е за таблата, де, шахът  ми е интересен, ама само знам кае как се мести), добре поне, че обикновено след табла правя секс, че иначе съвсем непълноценна бих се почувствала

Любимо фитнес упражнение: секс  – ама иска ли питане – нали по време на него даже мога да си подремна ;)

Любимо занимание: интернет чатове – и блогове, и блогове, и книжки, но най-вече ЯДЕНЕ

Идеална професия: частен детектив, хирург – брех, верно ще е готино да ми плащат за това да съм любопитна!!!

Най-добър аксесоар: лупа – бе и това звучи вярно, щото много обичам мъничките неща, даже в 5 клас си бях завъдила някакви петици по рисуване, щото според госпожата твърде много съм наблягала на подробностите (сигурно не двойка, а нула би писала на оня холандски художник, дето 2 месеца рисувал дръжка на метла)

Кое е сигурно: магнетизъм

Посока за пътуване: Холандия – що пък не, много харесвам „Сребърните кънки“, плюс това ми се ще да имам дървени обувчици, с които да шляпам из росната трева, харесва ми и идеята всички да се пързалят по реката – ей така –  с официлен костюм или пък с работен гащеризон, пък обичам и мелници – самата гледка ми спира дъха!

Удоволствия: мистерии, вземане на важни решения, страст – това е вярна, само ако яденето е мистерия, а бъбренето – страст ;)

Неприятни неща: излизане на показ, лековерие, прекъсване – пф, тоя хороскоп почва да изглежда верен, пък аз уж исках да го осмивам :(

Любима фраза: О, да, бейби! – хехеехеххехехех, тука поне греши! Единственият, когото бих нарекла Бейби, е прасето Бейб от вие-знаете-кой филм :)

Елемент – Вода
Елементът вода се асоциира със знаците Рак, Скорпион и Риби и управлява Четвъртия, Осмия и Дванадесетия дом. Думите, свързани с вода, подхождат на този елемент: подвижност, течение, колебливост. – също така бълбукане, преливане от пусто в празно, преливане, препиване, наливане :)

Те лесно могат да бъдат приложени към отделните хора и емоциите им, което е точно в сферата, в която елементът вода упражнява влиянието си. Водните знаци са интуитивни, чувствителни и с по-изострени сетива от другите. Те са емоционални и грижовни и както река могат да бъдат много дълбоки. За тях е важно какво чувстват и действията им се основават върху чувствата, а не върху логиката или интелекта. – първо се сещам за начина, по който гушкам плюшения тигър от Диана – не го изпускам до сутринта, и ако е студено, го завивам, ама така, че да може да диша, а ако гледам телевизия, слагам го така, че да вижда и той, после се сещам за Астилар, която беше разделила един въпрос на две части – емоционална и рационална и ми се караше, че коментирам емоционално по втората :) От друга страна пък не познавам друг със същите характеристики, а не е като да не знам скорпиони.

Елементът вода също така подкрепя състраданието и разбирането, тъй като хората, родени под воден знак, имат специфичен талант да са възприемчиви към проблемите на другите. Дам, нашите за малко да ме кръстят Сюнгер, щото много попивам. Те ги приемат, обмислят и създават план или решение, които да бъдат добри за всички засегнати страни. Хората, които са имали щастието да се родят под воден знак, обичат да преобразуват усещането си за света по артистичен начин. Имат нужда от естетическа красота – и всички хора да бъдат щастливи заради нея. Обаче точно както тихата вода може да застои, неактивните водни знаци не са най-добрите им представители.

Хората, повлияни от този елемент, се чувстват най-удовлетворени, когато помагат на другите и го правят по очарователен, деликатен и дори романтичен начин. Е, това е – Светлина Деликатната ми викат! Лошата страна на хората от този мечтателен воден свят е склонността на някои от тях да изпадат в мрачно настроение. Дам, понякога съм много дълбоко-депресирана. Водните знаци са податливи на смяна на настроенията и в най-лошия случай могат да станат егоцентрични, контролирайки и ставайки заложник на измисления си свят. Засега ме обвиняват, че съм хипи, ам може ско ро да си измисля и свят ;)

Това също така води до способността на тези хора да виждат нещата по-ясно в сравнение с другите. Според представите на много хора те са медиуми. Водните знаци са емоционални, състрадателни, отзивчиви и изживяват дълбоко нещата. Сменяйки спокойствието на морето с мощта на поройния дъжд, емоционалните състояния на хората, подвластни на този елемент, са наистина много разнообразни. Ей затва сигурно ми намират блога все по „ясновидката Светлина“ :)

Управляващ дом – Осми
Осмият дом се нарича Дом на секса. Този дом се концентрира върху връзките – взаимоотношенията с другите и как някои конкретни аспекти от тях могат да приемат по-обща форма. Става въпрос за това какво ще ни донесат взаимоотношенията, които поддържаме и как можем да ги подобрим. И връзкарка ли ме наричат вече? ;)

Връщайки се отново върху наблягането върху секса при този дом, важно е да споменем, че французите наричат оргазма ‘le petit mort’ или „малка смърт”. Когато достигнем това екзалтирано състояние на взаимност, губим и малко от себе си – това е вид малка смърт. Някой може да избере да погледне на това като на растеж, на ново начало, на възраждане на душата или на печалба от взаимоотношенията.

Осмият дом е дом на равните възможности, поставяйки секса, смъртта и възраждането на едно и също ниво, давайки място и признавайки жизнеността и важността и на трите. Всички ние ще преживеем смъртта и възраждането като част от живота си: провалените връзки водят до нови, промяна в кариерата, нова прическа. Пфу! Тия подчертаните ще вземат да ме накарат да обърна внимание на астрологията.


Ние се възобновяваме и възраждаме с всяка нова фаза от живота си и трябва да се радваме, че тези фази се случват. Споделеното имущество също е във властта на Осмия дом: наследството, издръжката след развод, данъците, застраховките, подкрепата от друг човек. Както финансовата, така и духовната помощ, емоционалната и физическа подкрепа се контролират от този дом. Тъй като взаимоотношенията ни съдържат много от гореспоменатите неща, те също притежават собствена динамика и вътрешен растеж (израстваме чрез сескуалността си така, както и чрез други по-конкретни неща).

По този начин много от взаимоотношенията ни са експанзивни, но също така са свързани с определени задръжки, повечето от които наложени от обществото. Отново се сещаме за данъци, издръжки и общи активи. Да, с всяка възможност, която имаме, се появява и някакво ограничение. Още веднъж – смърт и възраждане.За да запазим духа на трансформиращата природа на този дом, трябва да обърнем особено внимание на ритуалите. Всяка група има свой собствен начин да ги изрази и да погледне в дълбочина към душата и към миналото, макар и само за да си отговори на въпроса кои всъщност сме ние. Какво настроение ще изискват ритуалите ни? Екзалтирано или метаморфоза? Какви тайни крием и защо? Как се справяме с общуването си с другите хора, с връзките и ритуалите е важно за Осмия дом – дали ще бъдем честни, ефективни и отговорни? Ей тва ми е индианското име: Честният отговор :)

Дали богатството, създадено благодарение на контактите ни, ще бъде от полза и на групата (фирмата, човечеството) като цяло? Последиците от действията ни са ключови за този дом: как се държим сега и как това ще се отрази на бъдещето.

Осмият дом се управлява от знака Скорпион и планетите Марс и Плутон

Качество: неподвижен
Качеството неподвижност се свързва със знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Неподвижните домове са Втори, Пети, Осми и Единадесети; ако астрологичната схема показва преобладаване на планетите в тези домове, енергията се смята за неподвижна. Представителите на неподвижните знаци разбират, че ключът е в стабилността. Хората, повлияни от това качество, са щастливи да развиват проектите си, като мълчаливо се трудят, за да постигнат целите си. Това не е борба за тях, защото ги прави щастливи. Да, да, и гъсениците са произлезли от зелките.

Те са стабилни, решителни и непоколебими. Искат да стигнат до успешно приключване на проектите си и имат постоянството и способността да се концентрират – качества, които им помагат да постигнат целта си. На представителите на неподвижните знаци не им липсва самоувереност. Да разчитат на себе си може да бъде средното им име. Хората с неподвижна природа са силни, но целеустремени.

Те не губят времето си: работят за постигането на целите си търпеливо и стабилно. Устойчиви и надеждни са и винаги помнят хората, които са им помогнали. Има и обратната тенденция – родените под неподвижен знак понякога може да са инати и да искат нещата да се вършат само и единствено по техния начин. Може да имат склонност да се придържат само към това, което знаят и могат и да вярват, че винаги са прави. Глупости! Не само, че обичам да научавам нови неща, ми и си умирам от кеф да срещна някой по-умен от мен, че даже и да ми докаже, че греша в нещо, още повече че много се радвам като открия, че съм грешала в нещо и се смея на себе си най-искрено. А времето си го губя по най-разнообразни начини, като наблягам сериозно на гледане в една точка, гледане в две точки, Югио и бърборене.

Хората, повлияни от качеството неподвижност, са решителни, на тях може да се разчита и са упорити. Силни са, имат цели и обичат да вършат добре работата си. Какво от това, че отказват да отстъпят? Нали имат резултат.

Управляващи планети – Марс/Плутон

Марс – планетата на страстта

Марс е планетата от зодиака, която се свързва с действието. В края на краищата „червената планета” трябва да бъде доста огнена и Марс не ни разочарова. Енергията, страстта, предприемчивостта и решителността са в сферата на Марс. Планетата ви кара (да, Марс управлява и военните) да се изправите, да накарате другите да ви забележат и да постигнете резултата, към който се стремите – ролята на наблюдател е за някоя друга част от зодиака. Казано накратко – Марс насърчава силата и самоувереното изразяване на отделните хора. Марс отговаря също така за амбицията и конкурентността.

Независимо дали става въпрос за отношенията в службата или при някакъв спорт, Марс ни насърчава да приемем предизвикателствата и да дадем най-доброто от себе си – или дори повече. Част от плана включва агресия, макар че Марс цени също така смелостта и доблестта. Себеотстояването и дръзките, безстрашни характери са характерни за хората, родени под влиянието на тази планета.

Важно е да отбележим, че енергията на Марс може да бъде конструктивна или деструктивна. В древни времена Марс е бил бог на войната, така че може да бъде брутално агресивен. Тъй като тази енергия се излъчва от планетата, все пак тя ни кара да обуздаем тази енергия и да я използваме за добри цели. Издържливостта, амбицията и стремежът към постижения също изцяло са част от мантрата на Марс. ХАУ! (за подчертаното, де)

Марс управлява сексуалността ни и сексуалната ни енергия и освен това покровителства оръжията, нещастните случаи и хирургията (последните две са доказателство за ин и ян природата на тази планета). В крайна сметка енергията на Марс може да бъде доста полезна, когато е насочена правилно. Само не разбирам какво значи да покровителстваш нещастните случаи.

На Марс са му необходими почти две години, за да завърши орбитата си около зодиака. Енергията е мъжка и управлява Овен и Скорпион, както и Първи и Осми дом. Мммм, сещам се за няколко одходящи овнета ;)

Плутон – Планетата на властта

Освен че е най-отдалечената планета в нашата слънчева система, Плутон също така е най-отдалечен от Слънцето. Открит е сравнително скоро и информация за него (макар и не много конкретна) се е появила за пръв път през 1930г. Енергията на Плутон може и да е едва доловима, но резултатите от нея ще ви ударят като тон тухли. Планетата отговаря за промените, възстановяването и възраждането.

Плутон не се занимава с приятни неща, но пък си върши работата добре. Насочва ни към това да забравим за старото и да се насочим към новото и за нас е по-добре да сме подготвени за това. Ако не сме, планетата просто ще ни остави да се въргаляме в нещастието си. Плутон очаква от нас да излезем от стереотипите си, да се насочим към това, което знаем, междувременно да се променяме и в крайна сметка да станем по-силни.

Въпреки всичко, което Плутон (отново) създава (той отговаря също така за репродуктивната система), той обича и да руши. Тази планета управлява разрушението, смъртта, натрапчивите идеи, отвличането на хора, насилието, вирусите и загубите. Това със сигурност не звучи приятно. Плутон отговаря също така и за криминалните престъпления и за престъпния свят, както и за много форми на подривна дейност (тероризъм, диктатури). Е, добре де, може ли чак пък толкова далече от истината да е това описание?

Тя насърчава почти всичко, което е тайно и нелегално, което не се вижда на пръв поглед. Дали това е разказ за доброто, което е изправено срещу злото? Да. Никой няма да отрече властта на Плутон (той управлява сащо така и атомната енергия) и силата му. Често енергията на планетата се концентрира върху големите групи хора и към това, което правят те. Насърчава ги да погледнат навътре в себе си (и към подсъзнанието си) и да видят какво има там. Това може и да е страшно, но Плутон не се интересува.

Тази планета знае как да принуди хората да направят това или онова. Плутон се нуждае от около 248 години, за да завърши орбитата си около зодиака. Заради странната му орбита на планетата са й необходими между 12 и 31 години, за да премине покрай Слънцето. Тя управлява Скорпион и Осмия дом. Плутон е последната от трансцеденталните планети и е най-високата октава на Марс. Това последното не го разбирам, ама това да ми е кусура :)

Изводът е, че колкото е по-дълъг един хорскоп, толкова повече се увеличава шансът да е нацелил нещо вярно. Още не вярвам в хороскопите. Не заради религия или нещо, а щото ако бяха верни, двама близнаци би трябвало да имат еднакви съдби или поне еднакви дни в техните качествени характеристики.

–––––––––––––––––––––––-

Ама много ми се пие боза!

Advertisements

24 Коментари on “Аз срещу хороскопа си”

 1. Радо каза:

  „колкото е по-дълъг един хорскоп, толкова повече се увеличава шансът да е нацелил нещо вярно“
  Като врачките дето казват „ти имаш близък умрял!“ :)
  И ако искаш да знаеш, Плутон не е планета. Вече. Пред няколко години го разжалваха, понеже откриха 50 тела големи колкото него на по далечни орбити. И за да не става каша, наскоро международният астрономически съюз реши да въведе понятието плутоид.
  Иначе накратко, дето вика Яна – ти си малка мръсница :)

 2. Svetlina каза:

  Хих, аз пък ще се направя на умна и ще доуточня, че това ИД значи, че е син на Плутон, така както „Илиада“ е на Илий, а „Алексиада“ на император Алексий. Интересното е, че планетите уж са кръстени на римски богове, а за образуването на тая дума е ползван гръцкият.

  ПП: кромИД лук не знам откъде идва :)
  ПП2: „малка“ не ме обижда – вчера на работа установих, че съм свалила цяло кило от 4те зимни :)

 3. deni4ero каза:

  мръсница, предполагам, че идва от това, че се ровиш по локвите, а малка, както ти установи от килограмите … правилно ли съм разбрала?

 4. Svetlina каза:

  Не съвсем ;) :oops: , ама си прекалено бременна, за ад те разочаровам, така че ти разрешавам да си мислиш, че е заради локвите ;)

 5. Жени каза:

  Хороскопите ги чета само за забавление ;)
  От астрономическагледна точка (слагам очилата с дебели рамки (те моите са такива,де ;)) това със зодиите е пълна подигравка с горките хора, които вярват, защото:
  1 Зодиите дори не са 12- 13 са и тринайстата е Змиеносец- познайте защо са я изключили ;)
  2 Много малко са хората, които са зодията, която мислят- продължителността на преминаването на Слънцето през отделен зодиакален знак отдавна не е такава каквато може би е била и каквато твърдят астролозите, т.е. около месец…
  С две думи-забавни неща
  За другите неща- мнооого сладурски пост :D
  За „малката мръсница“- тук съм без коментар ;)

 6. вили каза:

  Много е дълъг този хороскоп! Аз забравих началото, а докато стигна края – забравих и средата.
  Днешният ми хороскоп бе проблеми на работното място, да избягвам конфликти, а аз дори не бях на работа!
  И аз като Жени хороскопите ги възприемам като четиво за забавление, с което можеш даже да се заядеш. :D :D :D

 7. vilford каза:

  Явно това, водните зодии да не могат да плуват, е обща тенденция. И при мен е така. Аз четох моя, четох и установих, че просто съм се родила в погрешна зодия. А сега трябва да си нося последствията :(

 8. Svetlina каза:

  Хахаха, „тежко, брате се живее сред тие глупци неразбрани…“ казваше Ботев (по-скоро негов лирически герой, но да не забравяме, че съм математик ;) )

 9. Ивката каза:

  И аз, и аз!!! Скорпион! И аз не вярвам на хороскопи, астролози, гледачи… И аз почти не познавам риби и раци! Разлика: мога да плувам, ама татко ми казваше, че било като парпор ;) Само дето той не може да ме види сега как съм си усъвършенствала стиловете! :-D Веднъж ми правиха подробен хороскоп, със ъгломер и дори ме питаха в кой точно град съм била родена. Май се оказа, че асцедента ми (каквото и да значи това) бил лъв и най-подходящата професия за мен била, НЕ ПРИПАДАЙТЕ, надзирател в женски затвор!!!

 10. deni4ero каза:

  Ивка, разсмя ме искрено, благодаря за предупреждението.
  Светлинчо, хич не ми ги разправяй ти на мене тия, знам аз за кво става въпрос, не ме щади :P
  Аз също нищо не разбирам освен това не вярвам на зодии, но знам, че има гледачки, които познават, но това е тема за маса с бира, освен това съм риба и бивш плувец, така че … и аз като Вили – докато стигна до края, забравих за какво идеше реч изобщо :D

 11. Жоро каза:

  1) 13-ата зодия не важи за нашите ширини и хората в древна Елада са си ги измислили правилно.
  2) Определено има истина в тези „небивалици“ и само некомпетентни по темата могат да се изказват компетентно като Жени
  3) Искаш, да ми кажеш, че планетите и звездите са променили орбитите и скоростите си на движение, Жени? Май нямаш никаква представа от астрономия. Това да не ти е като модата? ;)

  Аз съм риби и определено има истина в хороскопа ми, но не и хороскопа от този сайт.

 12. Svetlina каза:

  Припаднах!

 13. Радо каза:

  Дуспа в деведесеттата минута…
  Дънов треньор на националния!

 14. Svetlina каза:

  Даже ако искаш му извади едното око и сложи стъклено – не ми дреме, няма да ми спамиш плутоновия пост с 90ки, аз броя само до 21!!!

 15. Жоро каза:

  Не можах да рзабера, от възмущение ли припадна или от вънение? :0)

  п.с. долу футбола! ;)

 16. Svetlina каза:

  Питай Ивката, че сега бягам да се чудя какво е теорема на Тейлор :(

 17. Жоро каза:

  Аз зная тази на Тейлор и Маклорен…

 18. Svetlina каза:

  Оооо, казвай веднага, пък ще ти наготвя каквото си искаш, освен охлюви!

 19. Жоро каза:

  По изкушаващо предложение не съм получавал, но не ми се ще да ти се падне точно тя и да те скъсат, само защото аз съм ти я казал ;)

 20. Svetlina каза:

  :))) Спокойно, леля Гугъл удари рамо и теоремата вече е усвоена. Между един и 4 стискайте палци, че ми е писнало от изпити вече.

 21. Павка каза:

  Стискам силно палци, Светлинче, тези дни без пръсти останах, дано да помага. Знам, че тази вечер ще пишеш, че всичко е минало успешно. Много, много късмет от мене.
  А за Жени съм чувала , че модата не й е най-силната страна, но разбира малко от астрономия.

 22. Жоро каза:

  Аз пък не разбирам от астрономия. Аз разбирам от физика.

 23. Svetlina каза:

  Оказа се, че аз пък разбирам от математика – пак взех задачите и пак ме пуснаха на теория и пак чакам да стане понеделник, за да ви кажа цифрови резултати :)

 24. deni4ero каза:

  егати даскалите


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s