Конфиденциално

Хех. Новата работа е много готина. И много потайна. Ще се опитам да пиша за нея без да издам никоя професионална тайна. Ако някой иска да ме бие, нека се нареди на опашката.

Я да видим откъде да започна… В офиса всички говорим на език или няколко и пишем на един специален език. Имаме си и автомат за безплатни ********* напитки. Имаме и хладилник, дето някакви хора пъхат прясно мляко. Даже имаме малки кухнички, пълни с шкафчета, пълни с жълти чаши.

Имам си и колеги. Млади. Някои са стари, почти колкото мен, но не знам някой да минава 31. Ние сме група. Това значи, че сме повече от един и по-малко от две групи. Обучават ни да вършим нещо, което е толкова сложно, че не знам думата на български. Важното е че си имам колега/колеги/колежка/колежки, които хмм, абе накратко… въранха ме в училище. Не защото уча толкова много неща или щото седя кротко на стол и ставам рано сутрин, а защото почнахме да си завързваме типичните за училището групички, още на първата седмица имаше „гийкове“, „деца“, „несериозници“, „момичетата“… Аз пак съм си някакво вещество медиатор, което се пъха навсякъде и събира из главата си всякакви глупости.

Леле, леле, колко много клюки събраааааааааах. Имам колега, дето твърди, че Америка е страната на жените и че е по-добре да влезеш в затвора, отколкото да избереш да се разведеш с жена си. Имам колега, който е супер интересен – анимации, брада, готино име. Имам колега, дето има син, имам колега, дето отначало не можа да се сети за думата „бивша“, когато го питахме за съпругата му, имам колега, който нарочно ползва руски акцент, имам колега, който си мечтае само да вижда жени, вероятно и да ги докосва, имам колега с татуировки по краката, имам колега, който нощем чете до 1 часа за тежък изпит… абе, нали знаете, че всъщност може да имам само един колега?

Ама неееее, всъщност имам още един колега. Гаден, долен врачанин. Ако евентулано види публикацията, нека знае, че най-доброто, което мога да кажа за него е “ „. А, освен това искам да отбележа, че градът няма нищо общо, не е сложен с цел обида, а точно обратното, щото хората от северозападна България всъщност си се подкрепяме и навсякъде се надушваме, просот янма начин да сбъркаш някого от Бяла Слатина с някого от Плевен. А тоз е някакъв отцепник, мамин… Не му стигала заплатата, щял скоро да напуска, не му харесва какво правим, кога го правим, колко го правим… И всичко това го чувам по десет пъти на ден, при положение, че се старая да го отбягвам тоз индивид забавен!

За заплатата не питайте. Нека само кажа, че тоз колега е идиот. Твърди, че с тея пари е турдно сам човек да живее, а според мен с тея апри, ако имам собствено жилище, мога да гледам тричленно семейство даже. Е, няма да има пари за цигари и за маратонки като неговите, ама със сигурност ще ядем по-здравословна храна. Гррррррр. Не ща да си мисля за тоя индивид!!! Вид!!! Маймунски подвид!!! И понеже е ходил в Америката, моля ви се, аз трябва да го слушкам и през обедната почивка да ми се оплаква на главата… То не че е голямата глава, ама…

Сега за женската част от екипа… има ходила в Гана, има дебелана, има къдрава, има руса, има синеока, има суууууууууууупер подла, има егоистична, има винаги ухилена, има момичето-с-правия-нос, както твърдят обучителките ни, има смешно превъртане на РРР-то… и отново – може да ме има само мене ;)

Страшни кръгчета заформиха, даже има едно кръгче, дето е от един. Преподавателите ни имат проблеми или със запаметяването (щото може да излезе, че са българи, аз да съм казвала какъв е езикът?!) или с произнасянето (щото може и да съм казала някоя глупост, дет не помня) и много забавно ни наричат. Имаме си Джорджи (Георги), КалОян и РалИтссса. Всички останали женски имена са заменени с Миси, а мъжките – с Дюд. НА мен ми казват просот Съншайн :)))

Учим много интересни неща и други неща, които не са интересни, а само много. Е, нямам парво да казвам нищо по въпроса, ама мога да спомена, че учихме за онова едноокото от „Таласъми ООД“. Научих и какво е шоулдър сърфинг – някой като ти наднича зад гърба, затова, дет видя стол, сядам и се облягам на стената! Айде, дотук със споделянето на информация за същината на работата.

Мога да кажа обаче, че съм възмУтена и огОрчена – най-добрите  колеги и/или колежки се оказаха супер несериозни – един няма тоя документ, друг оня… (тук не искам да кажа, че ни трябват само два документа, ама може и да съм го казала и да излезе вярно). Освен това искам да се оплача, че ни проверяват знанията на практика, устно и писмено (може и още нещо, аам няма да кажа). Еммм, акто ми дадат тест, правя добър резултат, ама като ми дадат да пиша свободен текст, правя максималния резултат. Така че пронтестирам срещу това, че някои преписвачи получават поощрения, за това, че ни оценват по тестове, за това, че ми бутат вентилатор в очите и мигам по цял ден…

И все пак.. на работа е много весело. Хората са страхотни, в почивките се побърквам от смях, на удобно място ми е, всички ме харесват, щото съм тооооооооолкова красива, мълчалива и способна да пазя тайни. Изобщоооо мечта!

–––––––––––––––––––––-

Пък днес ми подариха това: http://ru.youtube.com/watch?v=5GHvgi_Rz2Y

Advertisements

28 Коментари on “Конфиденциално”

 1. vilford каза:

  Сега разбрах – ти си идеалният човек са споделяне на строго секретни, непроизносими, голееееми тайни. Дори да решиш да ги споделиш с някой, така ще го объркаш, че дори и бедният човечец да разбере нещо – то най-вероятно ще е нещо друго. Страхотно се справяш!
  П.П. Аз все още не знам ти мъж ли си или жена. :P

 2. Le_Grand_Elf каза:

  Мда, айде сега стига сте се опознавали на тая ваша конфиденциална работа, ами вземете малко да се потрудите :D
  Все пак вече не сте в училище, колкото и да прилича на такова ;)
  Хехехе…
  Ако аз бях някъде там, безспорно щях да попадна в категорията „geeks“ :D

 3. Жени каза:

  Ей, Светлинче, така си го омотала- точно стил Пинокио от Шрек 3, където хем трябваше да заблуди злодеите, хем да не му порасне носа ;)

 4. Радо каза:

  :D Ама верно!
  Не и е лесно. Така я напира отвътре да пази тайни, не се сдържа! Като шило в торба е нейната дискретност, върти, суче се ма се проявява, яката работа!
  За тва съвет – не и издавай големи, че няма да се сдържи и ще почне да ги пази насам натам :)

 5. Le_Grand_Elf каза:

  Те тайните не са ли затова?
  Кажи на някой нещо… кажи му, че е тайна и до утре сам ще си научил какви си ги вършил… от трети човек :D

  Получава се нещо като ICQ/Skype спама всеки ден, бутафорията с линковете, ужас!

 6. vilford каза:

  :D Какво пък – тогава целият град ще пази моите тайни. Колко човека могат да се похвалят с това!!!
  @Радо, погледна ти с лошо око на онзи купон, на който Светлинчето не искаше да те вземе и той взе, че се провали. Та дискретно да те посъветвам (те лелките само това правят) – много внимавай какво си пожелаваш, че знае ли се… Явно твоите желания са склонни да се изпълняват. Освен това можеш да подшушнеш как става номера, че ми трябват някои неща – само материални, разбира се – нищо духовно. ;)

 7. Диана каза:

  :D Някои твои постове ми казват с големи червени букви: „Аз съм родена, за да пиша!“. Чета ги в захлас! Другото не е важно. А, като гледам през колко места мина вече пътят ти, а е още в самото си начало… Знам, че си с индигова аура – това изчерпва всичко.

  Ако звуча странно днес, не ми обръщайте внимание, утре ще съм си пак същата :D

 8. simplyblue каза:

  ти пък от`де знаеш, че всички те харесват :mrgreen:

 9. Радо каза:

  Вилфорд, мани го другите какво разправят, танцуване гол на лунна светлина и нищо друго! Аз само с това и книжка взех, и в университет влязох и сума ти изпити взех. Чат пат и по някоя мацка така свалям или пък вадя по някоя хилядарка. И научна обосновка имаше някаква, ама кой да помни. Само пълна луна и широка тераса ти трябват.

 10. vilford каза:

  @Радо, а ние се скъсахме да търсим стриптизьори за онзи купон. Че вземи сайтче нещо си направи, ценоразпис включи (с отстъпки, разбира се – като за VIP клиенти).
  Иначе тъкмо да се ентусиазирам от твоя метод и си погледнах ЕГН-то. То с тъжен поглед ми отвърна, че по този метод не само няма да натрупам благини, ами най-много някоя глоба да отнеса. :(

 11. Le_Grand_Elf каза:

  Хахахахахахаха… безбожници :D Що за… хахахахахахаха :)))))

 12. xxx xx каза:

  „индигова аура“. :D Аз пък съм с аура тип „Мукава“ – нащърбена и кафява. :D

 13. Svetlina каза:

  Дианаааааааааа, как можа да кажеш такова нещо за публикация, която има повече печатни грешки, отколкото думи?! Хех, това настроение трябва да е заради пералнята ;) Ще кажа на мъжа да ти носи по две на седмица!

  Хей, Радоооооооу, а що не потанцува гол и за онова купонче? И искам да отбележа недоразбирането на Шувили – Радо го е яд не за женското парти, а за едно купонче, където отвлякох Жени :D За женското парти няма как да го е яд, щото го поканих, нищо че си няма пижама :P

  И една голяяяяяяяяма усмивка за негово дългучество Елфа, който беше казал, че няма да коментира в моя блог :D Добре си ми дошъл винаги, малък бели братко!

 14. Svetlina каза:

  О, забравих това за аурата. Всъщност… еин виц ще кажа:

  Детската градина. Ще има пролетно тържество и г-жата разпитва кой как ще е облечен. Марийка в бяло като кокиченце, Пешко в жълто като минзухарче, Пенка в синьо като теменужка… През цялото време Иванчо иска да каже нещо, но го вдигат последен.
  – Аз, госпожо, ще съм в кафяво като *****, за да ви ос**а тържеството!

  ПП: ама никого не искам да обидя. Даже като се замисля… имам кафяв потник във Вършец…

 15. Диана каза:

  Да, имам нова пералня, но не е тя причината :) Ще ме разбереш след някоя и друга година.

 16. vilford каза:

  Koментара на Дидка ми прозвуча като: „Ще ме разбереш след някоя и друга година, когато и ти започнеш да си купуваш перални.“ Весело звучи! ;)

 17. вили каза:

  Еха, че интересна работа!!! Така сладко я описа, че реших – ставам ти колежка. Имам и двата документа, но годините са ми над 30. Няма да е пречка, нали? :P :P
  Good morning, Switlina! : lol:

 18. xxx xx каза:

  Е, то не е обидно. В детската градина тия неща са позволени.

 19. Svetlina каза:

  Kindergarden!

 20. Радо каза:

  kindergarTen

 21. Klim каза:

  e moje i s D. se pak v konfidencialnata firma viree nai ve4e angliiskiq ;)

 22. Радо каза:

  Да де, то на английски е с т.

 23. razmisli каза:

  Щях да пиша по-рано, но съм забравила… Да ти е по вода работата, честито! Така както описваш, ще е страхотно :)

 24. Svetlina каза:

  Мерси, мерси, забавно е и ни хранят :) На Бюти щеше да й хареса ;)

 25. Мицева каза:

  сори… не го прочетох! малко ми дойде продълговато…

 26. Svetlina каза:

  Хехе, появиха се и конфиденциални потайни, секретни коментари :) Най-сетне! :D

 27. […] 2008 in лиготии Никога досега не съм споменавала работата си защото е твърде конфиденциална :oops:  Обаче днес ще […]


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s