Азбучно

Когато съм съвсем самичка и се спъна в леглото, порежа се, докато режа лук или простo се стресна в съня си, не казвам „Ох!“. Първият ми инстинкт е да извикам „Мамо!“. После се разсмивам от реакцията си и бързо-бързо ми минава.

Това е да имаш майка.

Приятелка е друго.

Това са два вида обич.

И двата необходими и важни.

Искам децата ми да имат майка. Искам сами да изградят приятелствата си. Искам да ме накарат да се гордея с тях, да знаят, че им вярвам и че не им се меся. Да знаят, че лукът люти по-малко, когато се смееш с мисълта за мама. Да знаят, че няма нужда да викат Неволята. Да бъдат сигурни в корените си.

Гледах реклама на някакъв крем: „Сестри? Майка и дъщеря?“, в комплект със зашеметяваща снимка на две много сходни женски лица. Аз пък се гордея с всяка бръчица по лицето на мама. И изобщо не искам да я бъркат с моя приятелка. Мама е пъти повече.

Advertisements

6 Коментари on “Азбучно”

 1. deni4ero каза:

  :) душичка

 2. вили каза:

  Мама е супер! Хубаво е да ти го казват ;)

 3. deni4ero каза:

  искаш да коментирам … истината е, че, докато собствените ми деца не кажат така за мене, няма как да знам какво е :) (малко едностранно го разглеждам), но пък от друга страна … ееех, от друга страна … хубаво е да имаш майка :) да разчиташ на нея, да знаеш, че, като си влезеш вкъщи, тя ще те чака в някоя стая и ще ти се усмихне, ще направи опит да те ритне, ако прекалиш с хумора, ще те покани за нещо някъде, ще си погълчите, ще се посмеете, ще те насмете за нещо, после ти нея … хубаво е да я има … ще дойде време, ще имаш дете, ще си мислиш, че можеш да се справиш сам, детето ти ще се разболее (неминуемо се случва, не съм зла прокоба) и ще искаш съвет и … дано да е там :) искрено ти го пожелавам :) и не само тогава. Майката си е майка! Ти си го усетила по безспорно страхотен и красив начин! Пази го!

 4. Svetlina каза:

  Слушам, сър!

 5. deni4ero каза:

  може и Sir! Yes, sir!

 6. […] СветлинА доста добре го е казала вече, но не пречи да се […]


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s