Романтизъм, лейдиз енд джентълмен :)

Интернет си имаше някакви правила. Също така си имаше и около 200 потребителя. Всички бяха разни сис админи и дългокоси, дългобради ноа-уайлита.

В един хубав ден започнаха да се появяват нет кафета и залички. Постепенно явлението обхвана всички държави. Всяка реагираше различно, преработваше го според своя си тертип и го превръщаше в част от бита си. Скоро всеки дом се сдоби с компютър. Не отне време да се появят течения, школи.

В момента се различават няколко силни национални школи, както и няколко регионални. Интернет започва да се разделя на територии и подтеритории. Получените ниши не винаги са пазарни. Понякога става дума за медийна власт, друг път за себеизтъкване…

Aмериканските блогове са по-cкоро СЕО насочени, английските са предимно професионални, френските са преобладаващо персонални, а българските полека се превръщат в социални среди/сфери/общности.

Това, което обединява всички блогове от епохата, е всеобщата омраза към хартиените медии и фактът, че всяка школа притежава по-скоро идея, отколкото лидер. Моного блогери се опитват да изпъкнат, да бъдат уникални или да си създадат последователи, но романтичното сърце не знае прегради и не може да се съборазява с нечие желание да приема коментари само на регистрирани потребители.

Строго специфично за балканските (б)логове е това, че хуморът им не признава граници. Никой не вижда нищо лошо да влезе в чужд блог, да се посмее, да пусне някоя лична обида и повече никога да не се върне. Разибра се, няма нищо лошо в това. Нали така си ни е добре :) Със сигурност в немски блог не можеш да видиш нещо такова, добрата новина е, че в руски блог няма да намериш нещо в този стил или пък в български нещо подобно :)

Така де. Чакам да видя как пристига някакъв модернизъм, авангардизъм или футуризъм и превръща притежанието на блог в нещо различно от сегашната му функция на оматериалено мечтаене.

Аз лично отдавна си мечтая за някакъв начин да мога да си пиша публикациите не като вестникарски колонки, а разхвърляни и пъстри като слагам стики ноутс (поуст итс). Е, може да се постигне доста лесно на собствен домейн, но това ще е в моето светло софтуерно бъдеще. Също така няма да откажа възможността да се ползват аватари в gif формат. И примерно малко джава скрипт в уърдпрес, за да си имам виртуално тамагочи или пък виртуални тамагочиат, които не ползват джава :) Изобщо… моят личен план е да превърна блога си в огледало на джунглата от цветове, емоции и звуци, в която живея. Искам нещо оп-истинско, нещо по-свободно, нещо още по-лично. И ще се спукам от любопитство какво искате вие за своите блогове :)

––––––––––––––––––––

Айде, слон мой, занеш, че можеш повече от мене :) Давай :)

Advertisements

5 Коментари on “Романтизъм, лейдиз енд джентълмен :)”

 1. Lady Frost каза:

  Досадница!

 2. Svetlina каза:

  Ни мойш мъ обвиняваш в нищо! То си е от косата…

 3. deni4ero каза:

  ще ти се да е от косата, бтв … много ти се ще … от дупките ще да е …

 4. Lady Frost каза:

  аз не обвинявам! аз заключАвам! :P

 5. Svetlina каза:

  Тия жени не спят ли нощем, бееееееееее…


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s