Протестирам

Ма-фи-я, ма-фи-я! На са-пун, на са-пун!

1401

 1. Протестирам срещу употребата на компютри без лекарско разрешение и наблюдение от настойници за лица под 16 години! Нали в доброто старо време си имаше правила? Нали семейството беше основна клетка/единица на обществото? Нали децата ни бяха ценни? Нали се гордеехме с това, че сме от най-интелигентните нации? Нали искахме да ни запишат в предучилищна, защото каките и батковците ползват сметала? Нали искахме да тръгнем на училище, защото тогава ни правеха собствен картон в библиотеката и ставахме големи, и силни, и смели, и децата от улицата ни уважаваха, а мама ни даваше за пример на по-малките? Нали копнеехме да стигнем пети клас, за да носим чорапогащник с пеперудка на глезена? Нали чакахме да запишем осми клас, за да ни позволят да докоснем книгите от Библиотеката за Възрастни? Нали плачехме на абитуриентските си балове? Е, добре… къде са сега тези правила? И къде са тези деца, които трябваше да вземат пример от нас? Кой позволява да заобичат клавиатурата  преди книгата, кой позволява първо да опознаят виртуалния свят, маските на хората отсреща, начините да излъжеш, че си руса 17годишна мис Бургас? Кой ги лиши от удоволствието да поскитат с Олд Шетърхенд, да полетят с Мери Попинз, да скачат с Фиорентина, да плачат с малките жени на Луиза Мей Олкът? А кой реши, че Интернет пространството е по-безопасно от скърцащата люлка пред блока? Или пък е по-лесно, а? Металната кутия, която отглежда детето ви. Кутията, в което то се вглежда, търсейки всички отговори наготово. Защо да пишеш домашно по биология? Защо да отваряш енциклопедии, защо да попълваш талон на читателя за временно ползване на единични екземпляри? Нали някъде там някой друг го е написал. Защо да отваряш речник за поредната дума? Има Гугъл. Защо да водиш любимото момиче на парк? Има си уеб камери. Защо да даваме на  децата уроците на живота? Има лаптопи.
 2. Протестирам срещу гадните евреи, които заместват липсващия ти шеф за седмица и решават, че могат да променят около 705480235 правила, като четните са противоположни по смисъл на нечетните. Протестирам остро и радикално! Дайте ми камък и прозорец! Или пък зам. шеф и тъмна уличка.
 3. Протестирам срещу вироглавието на изтърсачетата. Нямат право, пък! Както и майка ти няма право да ти казва „Бе, и ти се ме лъгала, ама не чак толкова“.  Не и когато си лъгала само три пъти! Не и когато си кака само с 16 месеца. Също така мама няма право да те натоварва с проблемите на сестричката. Тя с какво е по-важна, че да има трима родители, а ти на 17-18-19-20 да трябва да се грижиш за някой толкова безотговорен и лигав?
 4. Протестирам и срещу времето! Вече прекалява! Бива ли всеки път, като тръгна за Младост, да се случва някое природно бедствие? Айде, виелицата я приех за случайна. Обаче потопите и адският студ вече почват да приличат  на намек.
 5. Протестирам и срещу това, че Глобул ме наричат Специален Клиент, който трябва да звъни на един телефон за Специални услуги за Специални клиенти и който съответно не работи 24/7.
 6. Протестирам срещу свинския грип, дребната шарка, градския транспорт и кризата! Нямат право точно сега да идват! Нямат! Това ми е единствената отпуска. Това ми е единствената седмица в годината, когато мога да се прибера вкъщи, да изям 14 килограма агнешко и да чета книги!Точно сега ли? Сега, когато имам да  изпращам абитуриентка? Сега, когато след хиляди години, ще има цирк? Сега, когато всички кестени цъфтят? Е, не!
 7. Протестирам и срещу съществуването на всички онези хора, които пишат официално писмо до абсолютен непознат на шльокамица, без главни букви и без да се представят или подпишат! Линч за тях! И после клада!

–––––––––––––––––––––––––––––

И понеже съм шеф, тази вечер ще гледам ФИЛМ :)


6 Коментари on “Протестирам”

 1. Lady Frost каза:

  Про-тес-ти-рам!

  Уууууууу! Долууууууу!!!

  Всички на сапун! Всички на сапун!

  Уууууууу! Кретениииии!

  Аз протестирам и срещу КАТ и некадърните шофьори, които ме карат да излизам от кожата си и да ставам лоша!

 2. Bain каза:

  Хехехех. Харесва ми как мислиш. Аз самия съм стар фен на Шетърхенд. Всъщност, сега, докато коментирам от компютъра в училище, питам хорато около мен знаят ли кой е Олд Шетърхенд? Никой не знае. Никой.

  Любимите ми истории на Май са тези за пътуването из Ориента. Но тези не знаят за Винету даже, камо ли ще знаят за тази поредица. Чувствам се толкова стар… И се надявам, че някоя майка или татко ще прочете твоята статия, и ще спре нета на отрочето си. За негово собствено добро.

 3. Svetlina каза:

  В случай, че все пак хората решат да оставят децата в плен на монитора, ето им това: http://www.chitanka.info/lib/author/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%BB+%D0%9C%D0%B0%D0%B9 . Иначе… аз съм чела всичките му неща, освен първи том за Винету – нямаше го в библиотеката. Айде, изоставям клавиатурата… ще водя един малолетен на парк :)

 4. Bain каза:

  Неее, наистина ли? Аз имам две издания на първия том, ще ти го донеса, определено е най-добрия от индианските книги. Така съм се смял с първия, не е истина…

 5. Klim каза:

  Цялата серия Винету, Олд Шетърхенд, Олд Файърхенд, Блъди Фокс и останалите 15 тома се мотат някъде из къщи. Хубави години бяха :)

 6. Svetlina каза:

  А търсиш ли си домашен любимец?


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s