Фчеличка

 1. Трудът облагородява човека. Мое величество е толкова благороден човек, че в следващия си живот ще съм елен, а в по-следващия – минимум два.
 2. Някой ден и аз ще имам миксер. Той ще е жълт и ще има пасатор.
 3. Дотогава Яна да спре да ми показва арабски рецепти!

Ето на! Днес ми показа нещо с буквата М. Няма значение какво. Аз прилежно си го преписах на листче и до края на смяната си мечтаех как ще обикалям магазина и ще си купувам подправки. Точно в 18:08 казах чао на шефа, нарамих раницата и тръгнах да изпълнявам бойния план. В парка се спрях на една пейка. Какво по дяволите се опитвах да направя? Да прекарам следобеда в пазаруване, вечерта в готвене, а после да си хапна самичка?

Защо не. Четох книжка. Гледах как хората се разхождат. Двойки. Тройки. Семейни излети. Велодиваци. Момиченце, което гледа как баща му се набира на лост.

Супермаркет. Канела. Индийско орехче. Кимион. Никога не опитвайте тая комбинация. Обаче тогава не го знаех.

Любимата баба на пазара. Орехи.

Запретнати ръкави, сок праскова, кухня, миришеща на печен пипер, Светлина опитваща се с голи ръце да чупи орехи и после с гол нож да ги СМЕЛИ. Подскоци. Чушките се белят с подскоци. А във фурната цвърчат свински пържоли. Три.

Миксер няма. Светлина е сама срещу твърдата същност на чесъна, червената плът на чушката и… дребните орехови опити за бягство :). Потоци пот и кръв се стичат, обаче тя не престава.  Скача, мачка, тъпче, арабската манджа няма къде да ходи и се предава :)

А картинка няма да сложа :) Щото на истинската картинка се получава нещо като пюре, което можеш да намажеш на филийка или да ядеш с пръсти :)

Мили мои минимои, да вземете да ми подарите някое и друго оръдие на труда, че моите иначе  златни, честни, сръчни ръце (две на брой) започват вече да се уморяват :) М. стана интересно. Подправките се самоубиха, а орехите убиха пипера. Да е ясно! Той беше точно 500гр, точно по рецептата :) Взимаш в петък пакет пипер – 900гр, а във вторник се опитваш да пресметнеш колко са били първоначално чушките. Да речем 12. Смело броиш 7 и те така. Нека смее после някой да ти каже, че не си работила по рецептата :)

За десерт изяждаш едно пакетче Нескуик на прах и се чудиш какво ли правят всички самотници по света. И сиоставаш с чуденето. Ти познаваш само един.

–––––––––––––––––––––––––––––––-

И другият план работи. Който иска да ме намери, може да ми се обади. И го прави. Радвам се, че първите двама бяха най-добрите ми приятели. Трети няма още, но очаквам тълпи фенове.

Advertisements

4 Коментари on “Фчеличка”

 1. вили каза:

  Съжалявам, че няма снимка. Щеше да е интересно да видя какво се е получило. Но ти не губи кураж следващия път ще е по-хубаво. Не споделяш нищо за вкусът, така че предполагам е бил възбуждащ и прекрасен! ;)

 2. Svetlina каза:

  Като се наспя, ще знам повече за вкуса :) Утре съм намислила да чистя паяците из апартамента. В най-лошия случай ще ги уморя с огън :)

 3. Лили каза:

  Сериозно, момиче… помисли върху онова, което ти казах ;)

 4. Lady Frost каза:

  хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s