Da specialist

Много съм доволна. Не се получи съвършено, ама и така може.

Утре гордо-гордо ще занеса отчета за лятната си учебна практика в ХТИ. Пише, че вместо 12 часа съм изработила една година и че по цял ден седя и върша сложни работи :) Една доцентка ще трябва да оцени стажа и евентуалната устна защита. Без значение какво ще чуя утре, сега съм доволна. От много време не бях писала по пижама. Естествено, с молив HB, защото по някаква необяснима причина са по-вкусни от останалите. И изобщо… от много време не бях писала.

Напоследък изобщо не ми се получава. Предната седмица превеждах технически текстове от английски, тая пък трябваше да описвам на български нещо, което от година и кусур наричам „tech are morons“, „please update the account“, „please forward the case to the relevant specialist“ и „Иване, какво ще ядем днес?“.

Няма как да не се похналя с някои извадки :)))

 1. Интернет се развива динамично и заедно с това се променят изискванията на клиентите ни към полуавтоматизираната ни система, към сигурността на базите данни, към функционалността на платформата, както за масовия потребител, така и за обслужващите специалисти.
 2. Тя трябва да бъде не само актуална, но и лесно и бързо функционираща, така че от мен се изисква да създавам прогнози, да провеждам тестове и евентуално да преработвам и пренастройвам различни функции в системата, тъй като нямам контрол над входните сигнали, но трябва да спазвам изискванията на клиента за изхода.
 3. Работата на Анализатор данни налага постоянно самоусъвършенстване, свързано не само с методите на анализ, но и с опознаването на нови софтуерни приложения. Поддръжката, актуализацията и употребата на система бази е динамична, увлекателна и разнообразна.

Хубаво отпразнувах международния ден на учителя, спор няма. Сега отивам да си поема дозата сън за красота, че по дрехите посрещат, по дължината на отчета изпращат.

––––––––––––––––––––––––––––––––––

Свършиха ли мъжете, които те изпращат до вкъщи, защото така трябва, а не защото са преценили, че трябва да направят така, защото днес им се е прищяло или защото си им на път?

Advertisements

7 Коментари on “Da specialist”

 1. helen каза:

  свършиха преди да се родиш. :-)
  мъжете са хитри копелета – винаги се възползват от феминизма, когато им изнася.
  също така са галантни, когато им изнася – например, пускат те да се качваш пред тях по стълбите (етикетът всъщност казва обратното), пускат те да преминеш първа пред масата на шефовете при влизане в залата за мероприятия, а също така ти дават първо на теб думата, когато трябва да се говори на high level executive meeting.
  ама какво да ги правиш… :-)

 2. Svetlina каза:

  О, това за влизането пръв го знам :) Идеята е, че като влизате някъде, мъжът е пръв, за да застрелят първо него (ако говорим за каубойска кръчма) или пък да прецени дали средата е подходяща за дами.
  Аз знам какво да ги правя, ама са ми малки тенджерите :)))

 3. helen каза:

  Ха-ха.
  Да, това е, например, като има въртяща се врата на входа, няма да пускаш жената да върти и да попадне в неизвестното…
  Да, ама нали ти казвам, в съвременния корпоративен свят се пускат първо жените отпред като жив щит. :-)

 4. Lady Frost каза:

  Всъщност според новия кодекс на честта, вратата се задържа от този, който стигне пръв до нея. Така че, дами, влачете се! :)

 5. Svetlina каза:

  Не ме интересуват кодекси! Днес аз пиша правилата :) И имам шестичка за стажа :)))))

 6. helen каза:

  Браво! Значи има полза от будуването :-)
  Ех, младост, младост :P

 7. Svetlina каза:

  ADD е правилният термин, но за това ще пиша пространно довечера :)


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s