Как не се учи за изпит по физика

Необходими продукти:

2 шепи сушена коприва

3 жълти купи вода

спанак за 1лв

2 яйца

1 малък лимон

2 стръка зелен лук

1/2 малка квасена сметана

сол, черен пипер, самардала на вкус

1 капачка олио

27 черни маслини

1 литър сок вишна

Начин на обработка:

Накисваш копривата във вода. Измиваш голямата тенджера, слагаш я на котлона и изсипваш копривата (която или е омекнала, за да може да бъде накъсана на дребно или е минала през обработка с ножица, зависи колко е била изцапана тенджерата ;)). Посоляваш щедро. В така освободената жълта купа накъсваш спанака и изцеждаш лимона. Когато копривата стане мекичка и замирише на хубаво, изсипваш спанака при нея и бягаш да режеш лука.  На дребно, моля. Доливаш колкото вода ти хрумне. Подправяш със самардала (доста) и черен пипер (много малко). Малко преди да кипне слагаш и лука. 3,8 минути по-късно хващаш една решетеста лъжица и почваш да вадиш всичко зелено в жълтата купа. Сипваш олиото в мътната течност, която остава и чукваш яйцата. Едно по едно. Идеята е да станат като панагюрски и да се забулят, но да попият от вкуса на спанака. Задължително едно по едно. Готови са, когато изплуват отгоре. През това време пльосваш сметаната при зеленажа и се захващаш с пасиране. Сигурно няма да стане. Вадиш готовите яйца някъде настрани и сипваш в жълтата купа малко от водичката. Така вече ще може да се пасира.

След като ти омръзне да пасираш, връщаш всичко в голямата тенджера. И яйцата връщаш. Намираш по-дълбочка чиния, и си сипваш от „супата“. По средата слагаш половин яйце и колкото маслинки си искаш. После хващаш вишневия сок и сядаш да докладваш в блога си.

–––––––––––––––––––––––––

„Кинескопът“ може да се нарече и „picture tube“ на ингилизки.

Advertisements

3 коментара on “Как не се учи за изпит по физика”

  1. Lady Frost каза:

    Честит ти пасатор! :)

  2. Svetlina каза:

    Мерси, мерси :) :) :) Сега стискай палци да оцелее под моите нежни грижи :)))

  3. Lady Frost каза:

    Нежни?! Ха!


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s