Моята събота

В случай, че и вие като мен не знаете, съществуват прекалено много видове омраза. И много видове страх.

Днес научих думите:

 1. мизогиния;
 2. мизандрия;
 3. гинефобия.

А ги научих заради една публикация. За това как от 1994 г. пакистанска активистка, която основана Асоциацията на прогресивните жени,  да помогне на тези жени „е документирала 7800 случаи на жени, които умишлено са били изгорени, попарени с киселина или подлагани на атаки с киселина, само в областта Исламабад. Само в 2 процента от тези случаи е имало осъден.“ Това, което се случва с тези жени, е плашещо, страшно, отвратително. И приемано за нормално в техните държави. Страхът и омразата се приемат за нормални във всяка държава.

Не бива да спираме да им обръщаме внимание. Колегата, който казва, че мрази да ходи на работа, звучи невинно, но всъщност е мразещ човек. И заслужава съжаление и помощ. Фобиите са болест. Освен това са и най-чест причинител на омраза.

Събота преди Коледа може и да не прилича на ден за такава тема. Обаче е най-подходяща да се помолиш на Санта, на Бог, на Гугъл или на когото там почиташ за малко повече любов и уважение между хората.

А в случай, че искаш лично да прочетеш публикацията, чувствай се предупреден, че всички снимки там са смущаващи и историите на пострадалите момичета са трагични за драматичните и сърцераздирателни за сърдечните. Линкче ТУК. Повече линкчета – ТУК.

Advertisements

4 Коментари on “Моята събота”

 1. batpep каза:

  ха! детето расте :)

  не харесвам европейските и американските феминистки. и българските не харесвам. защото те просто се стремят да дадат права на обикновените курветини, за да могат цял живот да висят на вратовете на балъците, които са успели за излъжат.

  но за тази публикация ти стискам ръката.

  дай пет :)

  от един мизогинист и женкар едновременно

 2. helen каза:

  Аз пък днес научих:

  Алодоксафобия – страх от собствено мнение
  Фронемофобия – страх от мислене

  И някои други…
  Трябва да си призная, че „Венустрафобия – страх от красиви жени“ я подозирах :)

 3. Svetlina каза:

  Ох, бате, раста си аз, ама дали е за добро… Ей на, току що открих още един венустрафоб. Лошото е, че реши, че съм красива жена.

 4. Eneya каза:

  Хубаво е, че четеш блога на Муша-Буша, ама Беп може и да хвърли един поглед на целите на феминизма (защото аз поне не мога да се сетя за примери, които да поддържат неговата логика).


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s