Нещо сте се объркали

Явно вече съм Софиянка. С главно И и Г и Егатисмешницитедетосте.

Излизам си аз от къщи, качвам се на такси и тя като ме почва. Как майка й била клела нея и сестра й да се оженят за циганин, ама да е от София. И те и двете веднага – оп, софиянци. С годините продали апартаментите от Хиподрума и Забравихкъде и си взели къщи в Елин Пелин и Забравихкъде. И колко било хубаво и спокойно и как идвали тука да си работят. Такси. И как всички тия от провинцията трябвало да живеят извън града в гета и да работят поне 10 години най-мръсна работа, преди някой изобщо да помисли да им дава жителство. Развалили сме си били столицата.

И как приятелите й били само от София. И една нейна приятелка се прежалила да си вземе мъж от Добрич, ама я било срам да го води по гостита, все сама ходела. Те от хорска срама правели компромиси и ги канели и двамата, но тя никога не го водела. След години той се разболял, тя го гледала, роднините му се изпокрили, чак на погребението се появили и донесли ракия.

И оня моя колега, дето живее в съседния блок, и дето като го питаш откъде е, казва, че апартаментът му е там, където е била къщата на дядо му.

И Егатисмешницитедетосте.

И оня, дето продал къща в Елин Пелин и 2 апартамента в София, за да си купи голям апартамент в Драгалевци, с басейн в двора и охрана. В басейна.

И оня, дето е на 27, работи нискоквалифицирана работа, взима 1000лв и иска да остане в София, да си купи жилище и да си намери жена тук. Защото София му била харесвала.

И онази, която иска да остане в София, защото тук хората не са малко и може да прави каквото си иска, а в същото време никога не е имала квартира на повече от 30 минути от НДК.

Всичките да се засрамите! И Егатисмешницитедетосте.

И си запишете, че не съм от София, не ме бъркайте със софиянка и не повдигайте вежди, като ви кажа, че не настоявам да остана тук.

Advertisements

7 Коментари on “Нещо сте се объркали”

 1. helen каза:

  Хаха, спооомееени. Трябва пак да почна да се возя с такси :)

 2. Svetlina каза:

  В София ли?

 3. Таня каза:

  Ама що им се връзваш на тия? Пък и бакшишка при това?!?

  Тази тема отдавна е известна да е любимата на онези, които няма с какво друго да се хвалят освен с месторождението си – нещо, за което те самите нямат и грам принос. Жалка работа, ей…

 4. Svetlina каза:

  Ба, връзвам се аз, разказвам историята с 2 дни закъснение, толко ми и дреме на шапката :) Обаче е мнооооого страшно да си в една кола с такъв човек. А на следващата сутрин имаше дискусия по радиото и една слушателка се обади да каже, че не иска да вижда коли с несофийски регистрации в столицата. Тя изобщо осъзнава ли, че тук се намира НЕЛК примерно?

 5. teo каза:

  „Егатисмешницитедетосте“ много ме изкефи :)
  Аз все гледам странно на изказвания от сорта на „Ама как така не си от София, ти си пич (или още по е гати смешното – аз мислех, че си пич)“. Абе Егатисмешницитедетосатия.
  И ще членувам имена колкото си искам!

 6. Svetlina каза:

  Хахаха :) Тия бисери за пръв път ги чувам. Дано на по-малко хора се налага да ги слушат :(

 7. teo каза:

  Сега се сетих за още едно много яко:
  „От кой квартал си?“
  „От (еди къде си извън София) съм.“
  „Изобщо не ти личи!“ с интонация на леко учудване и правене на (може би наистина искрен) комплимент :D


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s