Голям страх, голямо чудо

Откраднали шейната на дете от горинте етажи. После откраднали бравата на входната врата. Пак. И целият свят се побърка :)

Може ли така, бе хора? Заключват, постоянно заключват. Ослушват се и ако не чуят, че съм заключила, претичват по пантофи и заключват. Съквартирантката ми всяка вечер проверява дали съм превъртяла ключа и, за всеки случай, го превърта още един път.

Обаче нищо не може да надмине една история от предната седмица. Прибирам се аз с пълна торба покупки от магазина и почти подтичвам, защото първите тежки капки на поредния дъжд вече са ме праснали по носа. Пред входа спряла кола  без шофьор, на другата седалка жена държи мъъъъничко бебе. Едва ходещата баба от горния етаж се е подпряла на прозореца на колата, говори си с жената/бебето и ме оглежда подозрително. Защото аз (о, глупавата аз) се опитвам да си отворя без ключ :) Ами че тя нали точно преди малко е заключила, в случай че някой иска да й отнеме клетката. Заваля още по-силно, отключих си, влязох и заключих.

Защото никой не може да ти направи по-лошо от това, което сам си правиш. Представяш ли си малката си душичка? Сигурно не. А сега си представи как си я наял с всичките тези паранои, страхове, тревоги дали ще стигнеш навреме до зъболекаря и дали догодина ще има достатъчно дъжд в Пакистан.

Глупава работа, честно. И не говоря за заключването. Говоря за това каква огромна част от времето ни се убива в тревожене за разни малки глупости. И как ставаме робове на страховете си и страдаме от собствените си паранои. Или дори чуждите.

Досега даваха предаване за млякото. Казаха и за някакаъв човек, който решил, че то изобщо не е полезно и тръгнал да проповядва идеите си по света. И имал ужасно много последователи. В Интерет има хиляди съвети тип… ако те е страх от рак, не яж пържено, не пуши и, любимия ми, „вегетарианството намалява риска от рак с 50%“. Следваме ги, често без да проверим достоверността им. Защото ни е страх. От смъртта, от това да сме различни, от това да сме болни, от това да сме сами, от това да не ни разбират. Или защото този, който е написал публикацията, се е страхувал от нещо.

Мдам. Страхът е заразен. И и той, и глупостта ходят по хората.

Да не се объркаш. И аз си имам страхове. Но поне им знам имената и всичките са си лично мои.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Защо по телевизията не дават каланетика или аеробика за мъже?

Advertisements

5 Коментари on “Голям страх, голямо чудо”

 1. Bain каза:

  Защото мъжете блъскат във фитнеса или по други мъже и нямат нужда от аеробика за да изглеждат добре. За сметка на това, има нещо притеснително в мъжете, водещи рубриките с аеробика за жени.

 2. helen каза:

  Защото по принцип няма много предавания, предназначени специално за гей аудитория и Светлина :)

 3. Svetlina каза:

  Ако мъжката аеробика е за гей аудиторията, женската за лесбийки ли е?
  Добре, айде, аеробика няма, ама Яворе, защо тогава не знам предавания за мъжки фитнес?

 4. helen каза:

  женската аеробика естествено е за хетеро – мъже. а мъжката за останалите мъже… като virtualgirl и virtualgay…отдавна открих, че virtualguy …като за женска публика няма :)

 5. […] паролите. Не ползвам pass keeper вкъщи, нямам master password, вратата ми е отключена […]


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s