Ама много разбирате, бе!

Според Антон не трябва човек да има само 2 изисквания за мъжа до себе си. По-невероятно е да намериш някой, дето пасва на 2 от 2, отколкото някой, дето пасва на 3 от 7 или 20 от 100. Добре, ама от едно от изискванията си просто не мога да се откажа. Вероятно може да направя някакъв компромис, ако го разбия на подизисквания и 2-3% от тях са незипълнени, но толкова.

Моят мъж трябва да е по-мъжествен от мен. Точка.

Това разбито на подточки би било:

 1. Той трябва да има по-здрава логика от моята.
 2. Той трябва да е по-смел от мен.
 3. Той трябва да може да ме носи на ръце в смисъла на да-ме-подхване-без-да-ме-пита-и-да-си-ме-носи-където-си-иска.
 4. Той трябва да изисква разни неща от мен – салата, по-скромни деколтета, да не минавам пред телевизора. Той трябва да поставя правила вкъщи. Поне някакви.
 5. Той трябва да носи по-тежката торба навръщане от магазина.
 6. Той трябва да бъде силен, оправен, трябва да бъде борбен.
 7. Той трябва да яде по-големи порции от моите. Когато аз съм готвила.
 8. Той трябва да не си мълчи за нищо, което го дразни в мен, трябва да ме кара да драпам за внимание, да се боря за него, да искам да му се харесам. Той трябва да бъде МОЯТ чорбаджия. Само моят. И трябва да си ме пази.
 9. Съвсем не на последно място – той трябва да иска да бъда жена! За да си подхождаме :)

Както и да е. Идеята е, че имам някакви генерални изисквания, на които държа. Те могат да се покрият до някаква степен и много трудно изцяло, но пък и не желая да е изцяло. Искам да бъда изненадвана. Тъй че, Антоне, не си прав. Не мога да се откажа от някое изискване напълно.

Особено от това, че мъжът ми трябва да е мъж.

Хазяинът ме пита дали ме задяват местните ергени. Ами… не. Не смеят. Аз съм техният кошмар. Аз съм момичето, което си се оправя съвсем добре само. Не всеки може да докаже на такова момиче, че му е необходим, че ще се грижи за нея по-добре. Вдигнала съм летвата много високо и продължавам да я вдигам. На същия принцип аз пък се смея на един познат, който живее със сестра си и уж търси жена за сериозна връзка. Ами коя жена ще си мисли, че си достатъчно мъжествен за нейната женственост? Ти, дето не се интересуваш дали си имаш покрив над главата, дето се въртиш в полата на роднината си (жена!) и дето не си изкарал нито една седмица сам. Ти – слабакът!

За капак един колега днес ми заяви, че бракът е невъзможен без оная искра, която да го turn on all the time. Добре де, аз се женя за тебе, за де се палим и горим или за да сме заедно? Ако искаш да си постоянно on, остани си на 14, бе! Сериозно. Ако се привличате много силно и постоянно се желаете, станете любовници, гаджета, двойка, нещо такова. Бракът е друго. Бракът е основа на семейството. А то предполага повече от два члена. Да се ожениш за този, който ти дава само искра, си е като да си откраднеш порно филм. Пестиш от усилия (и такси) да ходиш да го сменяш. Брак, в който има само искра, може ли да изтрае? Може. В зависимост от дължината на фитила. Брак, в който няма искра? Толкова много бракове са започвали така, че не знам защо изобщо си задаваме този въпрос.

Може ли да развиеш любов с времето? Може. Може ли с времето да започнеш да искаш някого, когото не си искала? Може, разбира се. Балзак май го беше казал – мнението на жената е по-чисто от това на мъжа – тя го сменя по-често. Аз мога ли? Мога вкичко. Значи и мъжът ми трябва да може. Щото трябва да е по-мощен, по-могъщ, по-можещ от мен. Трябва да ми е интересен и да не искам да го сменя.

Освен това трябва да ме обича и след като стигна възрастта, когато искра има, но праханът е изветрял. Caring and loving. That`s what families should be.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Още разлики между жените и мъжете могат да се намерят тук. Също така между жените и всичко останало.

Advertisements

8 Коментари on “Ама много разбирате, бе!”

 1. Комитата каза:

  Еманципацията произведе чувствителните, мили, отзивчиви мъже с нежни гласчета, а сега не се търсят. Моля, платете си за партидата, която поръчахте ;-)

 2. Графът каза:

  Образно:
  В семейството има 2 длъжности – завеждащ външни и завеждащ вътрешни дейности. Векове на първата е бил мъжът, на втората – жената (и в природата е така). На жената първата ú се стори по-престижна, предяви претенции. Получи право да я заема. Но, да сме наясно: тук не може един да заема двете длъжности, а другия да е безработен! Възможна е само размяна! :)

 3. Bain каза:

  При цялото ми възможно уважение, мисля, че това влиза в конфликт с теорията за това, че жената трябва да бъде предизвикателство за мъжа. Това са стандартите на 21 век – твоите стандарти са добри за няколко века назад, но сега ми се струва, че не представляваш толкова предизвикателство, колкото им се иска на повечето мъже.

  И да, аз отговарям на всичките изисквания. Включително, че мога да те вдигна и да нося във всякакъв смисъл.

 4. Svetlina каза:

  На мен Завеждащ вътрешни ми звучи много добре, само дето цената вече ми идва в повече, подходящите партиди са кът :)
  Иначе ако си вървя по улицата и задавам на хората от мъжки пол въпроса „Ти мъж ли си?“, а на другите „Хубава ли е еманципацията?“, отговорът все ще е „Да, разбира се“. В такива моменти ми се ще да съм набор на баба си!

 5. Svetlina каза:

  Виж сега, Яворе. Тая жена, ако е достатъчно жена, тоест достатъчно не-мъж, ще е предизвикателство за мъжа. Ще му е интересна и ще си я носи насам-натам на ръце.
  За другото си прав – отговаряш на всичко освен на точка 9. Освен това не си от Силистра или Пловдив, не си футболист или бивш футболист и не си рус. Само дето досега не си се държал мъжки точно с мен :)

 6. Danyela каза:

  Svetlina, само искам да кажа, колко голямо удоволствие ми доставя блогът ти! Ужасно много ми допадаш като манталитет и разбиране за света. Да, и аз съм за два века назад, когато жените са били жени, а мъжете – мъже. Пожелавам ти успех в търсенето и намирането на мъжът – твърде рядко срещано явление в днешно време. Аз открих моя или по-скоро той откри мен :-). Надявам се партидата да не е свършила с него :-)

 7. labulgara каза:

  E kak samo 2 iziskvanija?! Nevuzmojno! ;)
  Surdechno ti pojelavam da namerish tova koeto tursish Svetlina :).
  Kato momiche ot tipa „opravni i samostojatelni“ mnogo dobre razbiram tvojat post i nujdata muja v jivota ti da e poveche „muj“ ot teb! …. i az plasheh kato che li mladejite navremeto (ne che be koi znae kolko otdavna, no..) vse edno na cheloto mi pisheshe „opravna i samostojatelna“!
  pozdrav

 8. Svetlina каза:

  Ох, Даниелка, то и ние с тебе сме едни такива жени :) Жени-програмисти :)
  Предполага се да се радвам, когато виждам, че някои оправни и самостоятелни момичета вече не са сами, обаче само ми подбивате статистиките, ей :) Някоя от вас може да е взела моя принц! Или пък последния принц :)
  Ще се чуе, де, когато тръгна да го търся :)


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s