Вие имате право да предявите рекламация

Уважаема госпожо Витанова,

Във връзка с подадения от Вас сигнал Ви уведомяваме:
Гаранцията на потребителската стока и правата на потребителите при предявяване на рекламация за стока или услуга са уредени в Закона за защита на потребителите /ЗЗП, ДВ бр. 99/2005 г./ и по-точно в Глава пета, съответно Раздел ІІ и Раздел ІІІ. Законодателят е вменил задължението на продавача да  предаде на потребителя стока, която съответства на договора за продажба; да отговаря за всяка липса на съответствие на потребителската стока с договора за продажба, която съществува при доставянето на стоката и се прояви до две години след доставянето й, дори и да не е знаел за несъответствието. Потребителят има право на рекламация за всяко несъответствие на стоката с договореното, включително за стоки втора употреба, когато след доставката, при първоначалния преглед или при съхранението, монтажа, изпитванията или експлоатацията са открити несъответствия с договора за продажба.
Предвид горните разпоредби, Вие имате право да предявите рекламация за закупения от Вас продукт в съответния търговски обект, като представите фискалния бон за покупката.

ГД „Контрол на пазара”

Уважаемо ГД, аз не искам да си разменя препарата с изтекъл срок на годност с по-нов  (особено три седмици след покупката), аз искам да мога да ида в аптеката и да разчитам, че няма да ме разболеят. Умишлено не го размених – веднъж видях такъв репортаж – хората си пазеха касовите бележки и всичко. И някой беше направил нещо. Сега какво? Репортери ли да търся? Или просто да сменя аптеката? Или да се опитам да разбера чия е и защо не сте организирали проверка?

И в случай, че някой реши, че мрънкам или че протестирам, да си отбележи, че греши. Приемам ситуацията за предизвикателство, а не като поражение или причина да си обиждам държавата.

Вероятно нещата са ужасно прости, вероятно е трябвало да ида лично и да настоявам за проверка. Или пък е трябвало да им занеса касовата бележка (защото формата в сайта е счупена и не могат да се прикачват файлове). Или съм писала на грешната агенция.

Както и да е. Веднъж да ми мине изпитът, планината и другата планина, се захващам с общественополезна дейност. Не ми харесва да трябва да чета опаковките в най-близката аптека. А какво ако ми напишат грешна доза на кутийката или ми дадат грешна кутийка? Който е немарлив в едно, със сигурност е намарлив и в друго.Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s