Боледуване: ден първи

Закусвах с pan bagnat. Тия неща стават още по-вкусни с времето. И като истински не-французин, бях сложила в него майонеза, айсберг, настъргано сирене със сварени яйца, домати, краставици, пържен леберкез и лютеница :)

Денят продължи с пазаруване, чистене на фурната, миене на чинии, надписване на нови чорапи (С. и това да не чете), правене на баница с ябълки, щото било Димитровден, правене на гювеч, щото имах изостанали зеленчуци в шкафа, сгъване на прането, прахосмучене, нова пералня, писане в блога на бебето. Между това наредих стотина пасианса, играх белот, гледах филм, обадиха ми се за интервю за работа и пих сироп.

Изчетох де що блогове намерих, включително няколко готварски, ама най-подробно. Критерият ми за хубав готварски блог е нещата да ми изглеждат вкусни, да не знам как да ги правя, да поискам да направя нещо още от първи прочит, да не ми е трудно да намеря продуктите и авторът да пише грамотно. Съжалявам много, но това веднага отписва блоговете, които са само за торти, мъфини и трюфели, както и блогове, в които се готви с аспержи, 4 вида френско сирене, 3 вида италиански салами, шафран и микровълнова.

Честно казано, колкото и да ме боли гърлото, като кашлям, не мога да се оплача. Цял ден си писах с тоя и оня (добре де, само 7 души), пък и пренареждах снимки, получих нови и тралала…

Да не сте капо, ето една от Варна. Оказа се, че знаменитите пици с картофен блат се правят в… единствената варненска пицария, която съм посещавала :)

Утре сутринта ще имам гостенка, на която съм обещала да покажа как се прави чийзкейк. Ако смогнем, и на китайски ще идем, че тя има влак да гони. После съм намислила да уча по алгебра, че вече е срамота. О, и знам къде има шивачка, тъй че четвъртък ще си устроя хубава обиколка на града. Ако някоя от нас с Мили оживее дотогава. Малко е гадно да знам, че съм я заразила, а оттам и С. От друга страна, имам опит с гузността от миналата година, когато я водих на парк и я разболях. Преживява се :)



Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s