Саморегулация

Много хубаво ще се получи. Навремето (по Минойско време) само много богатите са имали възможност и време да мислят. И да имат повечко деца. Няколко хиляди години по-късно (почти днес) цивилизацията става толкова техническа, че се появяват термините „стара мома“ и „дърт ерген“. Всички могат да мислят, да се еманципират, да се образоват, да мечтаят, да планират, да търсят и избират, да се глобализират. Всички приятелки на баба ми са се оженили, обаче аз и моите връстнички… повечето няма да имаме деца. Ще имаме панталони, кариери, мезонети, градинари, двойно здравно осигуряване, големи купчини книги, телевизонни стени… ще имаме високи критерии, ще чакаме принца с коня или пък ще живеем в бетонена кутийка и ще ни е много трудно да го срещнем. Ще избираме да градим кариера и да спестяваме, преди да правим деца. Които ще се окажат дете. В най-добрия случай.

Точно така ще се получи. Най-можещите, най-знаещите, най-искащите, най-критичните… ще останат с пръст в устата. През това време всичките кифли (които ние дружно хейтваме) ще си намерят по един не особено привлекателен… осеменител, ще родят по 1-2-3 дечурлига и ще ги пуснат по „междублоковите пространства“. Аз ще се оглеждам и избирам, ще разумея, спестявам, предвиждам, ще чета книги за пренатално възпитание… и може и да не стигна до правенето или имането на  деца.

И така трябва. Стига е била пренаселена (с хора) тая планета. Даже подозирам, че това е включено в предварителния замисъл. Всяка крайност (всеки връх) си има заложен механизъм за саморегулация, като по филмите – винаги има уловка. И защо пък не. Ние какво сме? Животински вид. Ами тогава да се придържаме към дефиницята и да създаваме плодовито поколение. Ако пък не се придържаме към нея, нещата сами ще се регулират.

Йо-йо. Защото не сме сами и нещата не опират САМО до нас. Всички трябва да сме… златно-средно доволни, нали :) Може да е дошло времето за голяма популация на мишки и по-малка – на човеци. И феминистки. О, и на метросексуалните мъже от оня каталог на Андрюс.

Advertisements

8 Коментари on “Саморегулация”

 1. lilia каза:

  Аз съм гаден долен спамър!

 2. деденцето каза:

  Като съм казвал по -рано,принцеси почти няма,принцове все още се намират,но със сигурност белите коне са повече ;-))))

 3. Svetlina каза:

  Недей, недей, вчера четох за разни жени и техните коне и кучета…
  На мен и някой хахав инженер ще ми е достатъчен, не ми трябват сетери и понита :)

 4. teo каза:

  И конете не са всичко – една колежка има 2 кончета и 3 понита, сама си е спестявала за тях от 9-годишна, обаче колко по-голям кеф й е откакто си има и едино мъжко животно в къщи, а не само с конюшната… ;) Каквото искаш – това ще имаш, или поне това е по-вероятно не да получиш, а да си вземеш :)

 5. Svetlina каза:

  Хахаха :)
  Аз знам за едно момче, което събирало пари за сестричка. Когато му направили, купили телевизор с парите :)

 6. helen каза:

  Аз пак да кажа, че не зависи само от жените. В момента, в който жените решат, че зависи само от тях, просто ще ходят да си поръчват децата в банката за сперма. Ама това не е един по-добър сценарий.
  А според твоите прогнози, светът пак ще се пренасели. Само че ще се пренасели с идиоти – тия дето не му мислят много-много по отношение на възпроизводството.

 7. Svetlina каза:

  Ба, ще се пренасели :) Като свършат лекарите, учителите и спасителите на плажа, да видим как ще се пренасели :)

 8. helen каза:

  ще раждат, бе. пак ще раждат :)
  докато затрият планетата


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s