Това само в България може да стане

От вчера си го повтарям. Един колега го е възприел за мото в живота си. Да му се смееш ли, да го биеш ли, да го поучаваш ли, да го съжаляваш ли? Абе, сине майчин, като може да стане всичко тук, ти защо си седнал да мрънкаш, а не си започнал да можеш?

Ако искам, ще си вдигна детска градина, в която ще предлагам морфин и хепатит, ако искам ще отворя банка, която ще дава заеми само на блондинки, ако искам ще си бия мъжа с точилката на всяка четна дата. А ако искам, ще раздавам безплатни кифли, ще уча първолачета на 3 езика и 2 музикални инструмента или ще си осиновя архитект и ще го накарам да построи училище с ледена пързалка на покрива.

В трети курс ще изучавам длъжносттната характеристика на поста, който заемам в първи семестър. Съседите ми имат четири немски овчарки в гарсониера. Азис има бебе. Подслушват доктори. Секат гори. Строят замъци. Перничани имат университет.

Не произволия, скандали или извращения. Човешки желания, усилия, можения. Ама трябва гащите ти да са пълни с кураж, а в главата да няма фураж. Пък тогава нека, който завижда, да си мрънка и да се прави, че не разбира и че някой му е изял попарата.

И като съм го подкарала шовинистично… ето едно хубаво видео за София. Не е за цялата страна, защото и последният мухльо знае, че България в 30 минути не се събира. А ето и какво мислят разни хора. На тях сърце им дава да се шегуват със страната си. Е, може и да е хубаво да си толкова безчувствен, че да не усещаш, като си захапеш опашката, не знам.

Напълно разбирам защо се държат така, но не разбирам защо ги търпим около себе си.

Че даже и аз ги търпя.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

А един друг колега може. Може да се занимава с luggage review. Това като странична дейност към украсяването на офиса :)

Advertisements

13 Коментари on “Това само в България може да стане”

 1. helen каза:

  точно така :)
  Баща ми е супер запален по история и археология – знае сума ти и неща. Пратих му видеото и той каза: „Благодаря. Много е хубаво.“
  Хората са се постарали – такива готини кадри са измъкнали за да се види красотата на София, позатрупана от мръсотия, а на някои хора (от Русе) буквално напалм им излиза от ноздрите, докато се възмущават от кадрите с трамваите, които играят ролята на символична връзка във видеото… Ама ограниченията във възприятието са си ограничения във възприятието. Айде да не цитирам пак баща ми какво каза да му кажа :)

 2. Apcho каза:

  Аз съм от „разните“ хора. Дето си позволяват да мислят и да имат мнение. :)
  С хелън явно четете, четете и накрая нищо не сте прочели. Никой не е изказал мнение, че мрази София/България. Никой. Ако все пак продължавате да твърдите, че някой е написал „I hate Sofia/Bulgaria.“ моля ви – дайте цитати.
  Кое как сте интерпретирали е изцяло ваш проблем. Не мисля да ви анализирам постовете, нито мотивацията, нито нищо. Достатъчно ми беше да ги прочета, за да разбера позицията ви по темата и че каквото и да ви бъде казано, няма да го чуете и осмислите. :)
  Със здраве и по-кротко с квалификациите и лова на вещици. :) Най-малкото „разните“ хора току виж решили да коментират факта, че някой друг решил да им казва какво и как са написали и какво са имали предвид. :)

 3. Svetlina каза:

  За мен имаше нови неща във видеото, може някой ден и аз да се захвана да ровя в историята ни, явно не я познавам чак толкова подробно.

 4. Svetlina каза:

  Куче със салам ще плаши :) Разните хора са свободни да си коментират, даже са добре дошли.
  Между другото ако някой каже, че мрази нещо, няма да ми пречи, но ако някой не каже, че не мрази нещо, което мрази, и даже се преструва, че не го мрази… вместо за Интернет трябва да плаща за доктор. Ако няма за психоаналитик, поне за скопяване да събере.

 5. Apcho каза:

  Радвам се, че по-добре от мен знаеш какво мразя и обичам. :)

 6. Svetlina каза:

  Изобщо не разбирам защо Уърдпрес те мисли за спамър.

 7. Svetlina каза:

  Охохо, сетих се :) Извинявай, всеки Апостол (Апостолов или не) е задържан за одобрение. От друга страна не очаквам да намериш какво да коментираш при мен, пробвай при него.

 8. helen каза:

  Хаха. Да не си му сложила някакъв допълнителен филтър на твоя уърдпрес за „интернет логорея“?

 9. Svetlina каза:

  Той си има вграден, дори за безплатната версия. Можеш да си добавяш думи, имейли, айпита, Лилето знае най-добре :)
  Нищо, съдържащо .ru, не минава без да съм го проверила :)

 10. Lyubomir Radev каза:

  Прекрасно.Достойна за уважение позиция.Колкото за видиото-защо трябва някой да ни каже , че имаме нещо великолепно, което ние не искаме да забележим?

 11. Apcho каза:

  Присмял се хърбел на щърбел…

 12. Svetlina каза:

  Ето че съм била права за блокирането на апостолите :)

 13. anjela каза:

  толкова ефикасна антиспам защита съм инсталирала че дори „краля на спама“ Апостолов не можа да я пробие въпреки че няколко пъти опита с различни мейл-адреси.е как е Апостоле? нещо не ти върви спама баламурнико.
  „by anjela“


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s