С Надя по пътя

Обявиха конкурс за пътепис и снимки от Източните Родопи, затова пък с Надя се втурнахме да изследваме уайлдлайфа на Централните Родопи. Който упорито се криеше от нас, между другото :)

Бачковският манастир се оказа разочарование, защото вместо уединено място, място за духовност, място, близо до Бог, ние намерихме един битпазар и хора, чието място определено не беше там. Докато четях табелата за това как трябва да съм облечена за влизане в църквата, от нея излезе кака по нещо, което се приближаваше повече до бански. Някакви хора бяха наредени на една маса, разписваха някакви работи и разменяха банкноти. А единственият монах, който видях, се движеше с наведена глава между тълпата и предизвикваше съжаление. И то на място, където уж трябва да бъде уважаван, където трябва да буди възхищение. И после от такива хора очакваме да се молят за нас, да ни изслушват, да ни опрощават. Е, имаше си и хубавинки. Имаше 4-5 бебета котета, яре и ЕТ Сашо, от който си  купих самардала, чубрица, червен пипер. И рачел от тиква, и мед с восък, и конфитюр от рози. И ще си правя сладолед с восък :))) Останалото го подарих на маминка и Люси :)

И точно там, в най-голямата жега, намерихме съвършения ресторант. С развъдник за риба, водопад, дебела сянка, сервитьори на почтена възраст, с червени униформи, с ей такива усмивки и с невероятно меню :) Едва си избрахме. Зеленчукови кюфтета и есетра на скара. И порциите идват големи, и готвят всичко веднага, и пара се вдига, и.. много е хубаво. Казва се Воодпада :)

А Пампорово не е интересно през лятото. От прозореца на хотела се виждат хотели и трябва да лежиш на терасата, за да снимаш някое борче.

Сапунчето струва 1,40лв, по цялото шосе има наредени лампи, а горските пътечки свършват на двайсетата крачка и лифтът работи само до пет. Добре че ние знаем и да си почиваме :) Направих си еротична фотосесия:

И на Надя :) Да се обърне специално внимание на музикалното озвучаване :)

Имаше и други уайлдлайфове, но съвсем не така красиви като нас :)

И трябваше да ходим на галавечеря с Катето Дафовска, ама в леглото беше много по-хубаво. Ядохме бухти от вкъщи и гледахме телевизия. И Надя хърка :)

И на сутринта баща ми ми каза най-добрата новина на света. Ще ставам истинска леля :))) И ще ходя на сватба :))) И къщата ни във Вършец ще се напълни с народ. Надявам се, завинаги. И един час по-късно спряхме в църква, която съвсем неслучайно се казваше Успение Богородично, и палих свещички, и много хубаво беше :)

Освен това настоявам някой да ме заведе на палатка някъде около язовир Въча, страшно е красиво. Ама много СТРАШНО КРАСИВО.

А в Широка лъка е доста хубаво. Изобщо не прилича на село. И там е живял Капитан Петко войвода. И един екзарх. Намерихме си мостчета за пресичане и една пътека, която обикаляше градините и се набутахме в една гора, пълна с бъз, който мирише страшно хубаво. И ядох родопски пататник и още сто неща :) И ми сервираха с носии :)

И една лелка от автобуса ме ядоса. Обаче ще се постарая да забравя. И Глоб травел се оказаха по-добри, отколкото предполагах, и все пак далеч от Carpe diem.

Два дни по-късно вече бяхме в нощния влак за Шумен. Надя е идеален спътник. Чудесно имитира слушане и може да спи с отворени очи. Освен това дава да я снимаш и да й пееш. И да пишеш смс-и на Д. И хърка.

 В Нови пазар изобщо не снимахме, защото бяхме заети да ядем и пием :)  Какво е лято без Май тай и без айс нектар за закуска :) И сме такива ужасни момичета! В град с десет магазина пак намерихме какво да си купим :) Отслабнала съм с един размер и вече си имам лилав панталон и немачкаема пола. И лилаво клинче. И черно.

И много е хубаво човек да пътува с Надя. Освен това искам фотоапарат за рождения си ден :)))

Advertisements

One Comment on “С Надя по пътя”

  1. […] да се пребия и си нося цяла торба лекарства, питайте Надя :) Ето тази история ми харесва, но не защото хората […]


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s