И без тебе мога. Само че искам с теб.

Може би много малко подозират (особено пък Архиватора), че аз имам и друго лице :) Лице, което като чуе, че Силвия ще си прави рождения ден на чалга дискотека в Студентски, грейва в усмивка :) Лице, което още помни как с Мария танцуваха с часове, как се фръцкаха около момчето с ударните, как може да се изкара цяла нощ на една минерална вода и няколко откраднати глътки водка от нечия чаша. И лице, за което танците на стол са много по-интересни от танците на дансинг.

После, това лице е и 3/5 инженер. Съответно няколко дни преди събитието започна системно да се подготвя. Започна с 1-2 песни, после замени филма в 9 с музикален час, после прерови ютуб в търсене на най-интересните песни от телевизията и на някои спомени. Разказа на своя приятел от Франция що е то чалга дискотека и къде е разликата с оргията. Всъщност на всички разказа, че ще ходи да ориенталства. В четвъртък вече си пееше кючеци под душа и танцуваше сякаш последните 3 години изобщо не са се случвали. В петък си съкрати смяната и отиде на фризьор. Вечерта се нагласи, гримира и пофръцка пред огледалото. Лицето се беше настроило.

Освен това беше приготвило и картичка за рожденичката :)

Само дето се оказа, че горкото лице е демоде. За него чалга беше нещо съвсем различно от петъчната музика в Cotton club. Всъщност, за него чалга беше онова, на което тресеше бедра, задник и всичко на същото място 3 години по-рано. Когато то още се казваше Дай, дай и то не без причина. Първият час от вечерта беше прекаран в опит да свикне с музиката без да вкарва рожденичката в преразход за бейлис. После взе лекичко да посхваща как се танцува на новия вид чалга. С отвратителни текстове, почти денс мелодии с извивчици само по припевите. Още 2-3 такива рождени дни и ще е усвоило танца :)

Някъде по средата на нощта в главата ми започнаха да се въртят мисли как не бих могла да завлека на такъв купон което и да е от бившите си гаджета. Може би разбира се с едно изключение. И как липсата на динамика беше причината с Калоян да си убием връзката. Има неща, които още не са достигали блога ми. Примерно как преди един месец дремуцах в автобуса за Вършец, когато по радиото попитаха кой бил любимият ми вид секс. И как напълно мазохистично и перверзно отговорих още на първата стотна „С Калоян“. Или как през юли го видях пред офиса и си поговорихме. И беше много изморен и едва се сдържах да не го прегърна. И как като ми се случи такава простотия, звъня на Яна, да ми се посмее, опитвайки се и аз да се смея на себе си. Щото алтернативата хич не е хубава. И щото ако 2 години не ми стигат да го забравя, по-добре изобщо да не се занимавам с мъже вече. Следващият сигурно ще ми съсипе още повече време и нерви.

И тук пише така: И без тебе мога. Само че искам с теб.

Само че твърдя, че съм 3/5 инженер. И че не може да няма начин главата да прескочи желанията.

Няма да забравя как Люба каза, че когато ми е видяла блога, първо е решила, че съм поредното момиче с разбито сърце. Хем аз тогава си мислех, че не е разбито. И беше много преди Калоян. И не искам да ме съжаляват така. И ми се съдра пижамата подарък от Люба. Ако за три години мога да скъсам пижама, колко време ми трябва да спра да мрънкам по нещо, което нито е здравословно за мене, нито пък възможно?

Както и да е. Важното е, че лицето Светлина снощи танцува, а днес косата й мирише на цигари и трева. И Силвия е жива :)


18 коментара on “И без тебе мога. Само че искам с теб.”

 1. Змей каза:

  Аз затова по такива заведения не ходя. Плаша се. :)

 2. Svetlina каза:

  А, нищо плашещо няма :) Ученички, първокурснички, чичковци с дебели портфейли и тук там по някой петел, дето си търси с кого да се заяде. Но не с коя :)

 3. Alia каза:

  В момента чета „Сърца в Атлантида“ на Стивън Кинг и макар и да ми е далечна тематиката, все пак една от фразите, която се повтаря често, ми говори много: „Сърцата не се разбиват. Прегъват се и се очукват. Да, сърцата не се рабзиват, но как само боли, докато се опитват да не го направят“.

  Цитатът е мналко свободен, мързи ме да ида за книгата, но да знаеш, че душата е по-упорита от една пижама. За съжаление?

 4. Маркуча каза:

  Що за музика свирят в тукашната версия на Cotton Club? Джаз или не съвсем?

 5. K каза:

  добре че познаваш двама калояновци (поне)

  –––––––
  кирилизация от автора :)

 6. arhivatora каза:

  „Архиватора беше тук“ П.С. подценяваш.

 7. Svetlina каза:

  Ирка, нека е упорита душата. Аз пък упорито вярвам, че клин клин избива :) Не знам дали сърцето наистина може да се чупи, но знам, че може да се препълва и че в него вече съм наредила толкова хора и неща, че надали е останало място за още много клинове.

  Маркуч, Маркуч… http://youtu.be/3hOq_xr42AA

  И изобщо не разбрах кого и какво подценявам :)

 8. Svetlina каза:

  К, познавам толкова много калояновци, че ми стигат и за следващите осем живота :)
  Може би трябва да си каня повече гости с преспиване. Всеки път осъмвам с много коментари в блога :)

 9. Маркуча каза:

  Въ-ъ-ъ-ъ-ъх! «Само дето се оказа, че горкото лице е демоде. За него чалга беше нещо съвсем различно от петъчната музика в Cotton Club.» — това е специално за мен, така подразбирам :) Първата ми асоциация, щом чуя «Cotton Club», е харлемски джаз и сух режим, а не Камелия, Кали или някакво друго live порно.

 10. Svetlina каза:

  Сега ако излезе, че си единственият мъж, който не харесва порно…

 11. Alia каза:

  А, аз периодично си го изтръсквам сърцето от ненужните клинове, действа много освежаващо, макар и от време на време съвестта да се обажда :)) .

 12. Маркуча каза:

  > Сега ако излезе, че си единственият мъж, който не харесва порно…
  Чак толкова извратен не съм :) Онова беше обективно наблюдение, не морална оценка.

 13. Svetlina каза:

  :) Аз имам кофти спомени от първия си и единствен опит с клубния джаз. Затова така остро :)

 14. tutankhamon661 каза:

  Две години да не забравиш мъж? И го казва веселячка като теб?
  Чудна работа. Сигурно е бил уникален.

 15. tutankhamon661 каза:

  Маркуч, не съм съгласен, че чалгата е порно.
  Ако имаш наблюдения над тези двамата на аватара ми, значи си наясно, че в рока голотиите сa ако не повече, то поне точно колкото и в чалгата. При това мъжки голотии, а не красавици от „Пайнер“. Вторите повече ме кефят като външност.

 16. Машини втора употреба каза:

  Браво, страхотно – духовито, цветно и много приятно за четене ;)

  http://rentexsales.com

 17. Svetlina каза:

  Колкото аз съм жена, толкова и моите мъже са мъже :) Момченца ми отиват къде къде повече :) Аз да им готвя и да им приказвам, те да не ме водят никъде :)

 18. […] утре, абе.. подготвяш се. И за чалга така се подготвяш. Отдалече. Ето на, вчера ме изненадаха, че ще трябва да имам три […]


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s