Изненади в офиса

Въпрос с повишена трудност.

Правилно ли е да изненадаш подчинените си с петминутно банкетче с курабийки и вино? По случай празник, но ей така, без да ги предупредиш.

Във фирма, където се предполага, че си постоянно на телефона и пред монитора и обслужваш клиенти.

Защото подреденият човек в мен сериозно се бунтува. Като толкова ви пука за празника, украсете наоколо, пратете честитка на всички, предупредете (клиенти и подчинени), че ще има празник. Пък тогава, ако щете цял ден празнувайте и не работете.

Понеже Лиор ми спори, кажете си и вие.

 

Пък.

Advertisements

12 Коментари on “Изненади в офиса”

 1. Rois каза:

  В последния офис, в който работих често си спретвахме такива импровизирани, с повод или без(е, не винаги с винце), и разбира се, когато не е пречело на работата. Много добре си ни идваше на всички, но може би зависи от конкретните колеги и цялостната атмосфера в офиса.

 2. justjulia каза:

  В нашия офис казваме: „Е, в тоя офис човек не може да мине на диета!“ Вечно някой черпи с повод и без повод. Като има повод задължително в някакъв момент спираме работа и се събираме на чаша с нещо и мезе … пак с нещо (а понякога почерпката си се завърта от сутринта, без алкохол де). Имаме си и празници тип „топла питка и/или баница с късмети щото е първия работен ден в годината“, „великденското козунакоядене“ и всякакви подобни. Час на тези сбирки не се фиксира, а се действа на принципа – айде бе, идвайте. Много си е хубаво това с повода и момента, и изобщо не разбирам какво се бунтува в подредената ти душа :) Светът няма да спре да се върти ако ние се спрем за 10 минути, а това ти го казва работохолик работещ в рекламна и ПР агенция (т.е. на място, където динамиката е толкова голяма, че не знаеш в следващите 3 минути какво ще ти се случи). Щом ние се спираме, значи всеки може … само повод да има :)

 3. Nadinka каза:

  В моя отдел сме 35 човека и често-често някой има рожден ден :) Почерпваме се я със софийска баница, я сладкиши, задължително и малка раздумка, всеки да поздрави, да се усмихне. Много е зареждащо. А не е като да нямаме работа, финансистът няма време да спи даже. Но за 10-15 приятни минути винаги трябва да се отделя време. Ползено е и за контактите с колегите :)

 4. Георги каза:

  Правилно е, стига да не е пред клиентите. Защото на мен като клиент не би ми станало приятно. Иначе действа разтоварващо и сплотяващо за екипа. Дори и аз съм съм го правил. След тежък работен уикенд раздадох бири на хората си за добре свършената работа и почти се почувствах като в „Изкуплението Шоушенк“, когато пиеха бира на покрива.

 5. Вили каза:

  Гласувах с втората опция, но без речи, че да не бавиме купона

 6. Svetlina каза:

  Едно по едно :)
  Речите а различно нещо от почерпката просто ей така. И още не съм убедена, че те трябва да се случват просто ей така :)
  После това с бирите след тежък работен уикенд го разбирам. Ама е след уикенда, а не по средата на работния ден. И не е претупване за пет минути.
  Не знам. Един вид шефовете ти казват, че работата ти не е важна, можеш да я прекъснеш по всяко време. И не че им пука за празника, не, те просто са решили да пият вино и да редят речи. Сплотяващото в случая е, че на всички колеги им е еднакво ясно, че няма смисъл да работят, работата им няма смисъл.
  И още съм на мнение, че е обида към празника. Какъв е тоя празник за пет минути и без никакви приготовления? Поне честитка да бяха пратили на имейл. Понеже аз говоря за Пасха, което е цяла седмица и е леко важно събитие.

 7. Вили каза:

  Предлагам ти временно да преустановиш тоя твой работохолизъм и да му дръпнеш една реч, докато предъвкваш винените пияни сладки.

 8. Svetlina каза:

  Ти откъде знаеш, че тука правят торта с вино и шоколад?
  1) картинки
  2) jewish food . com
  3) и виното да е кашерно!

 9. Вили каза:

  Предпочитам с бейлис и маскарпоне, но и тази става, а иначе-получавам Нюз ъф Израел – там пише за тия торти, дето питаш

 10. Svetlina каза:

  :))))) А на бас, че тая торта мога да я подобря! Вкусна беше, ама може още :)))))

  Оф, днес може и да намеря време да попиша в блога, да видиш какви ми се случват…

 11. Magdalena Simeonova каза:

  Мила, Съншайн, молп те, смири се! Може празникът да не е отбелязан така както ти си го представяш, но все пак е отделено време за него! Не всеки може да прави празника празник като теб!

 12. Svetlina каза:

  Аз затова ще им покажа как се прави :) В събота сме канени на нова къща парти с едно педесетина човека. И… е пък ще правя дърпана баница. Момичето каза да си занесем нещо за ядене, но не съм съгласна то да е зрънчо :)


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s