Една мъничка обиколка

Ася ще идва на гости в Израел, обаче тя е една такава миличка и учтива и усмихната и всичко. А аз повече си представям как ще ми дойде Люси и как ще я влача по разни „places of interest“. Убийте ме, нямам хубав превод :)

Ася… ще я заведа на пикник в един много дълъг парк с река и палми и водно колело и мостове на сърчица. Или само на разходка. Щото до него продават сладолед от кисело мляко. И… и блини :) Намират се на улица Мяумяу и са страшно вкусни! И са кашерни :))))

А Люси… на Люси по-скоро бих й показала… как в петък хората ходят да си купуват домашна храна от мола (за много пари) и я ядат на крак (в мола). И как известният ресторант за хумус (Абу Хасан) е на най-умрялата улица, има пет-шест маси с пейки и дълги опашки от хора по бански. И точно зад ъгъла има много хубаво българско бистро. Ще й покажа как се мие тротоар с моп за прозорци и ще й демонстрирам как от  толкова решетки по прозорците и външни бойлери, климатици и газови бутилки… мога да проникна на всеки… покрив :)

Ще я завлека на обиколка по магазините да й покажа всички видове сирена. Със всичките им странни имена и опаковки. И кисело мляко в шише или в бурканче от 50мл. Сирене за печене :) Творог :) Безсолна извара на топчета с разни маслини и билки. И сандвич с крем сирене със сметана. И във всеки магазин ще ни дават торбичка :)

Ще сложим всички торбички в една раница, малко мръсно пране, нокторезачки и чекийка и ще се пробваме да влезем в някоя банка :) После ще пием лимонада и ще ядем пица с риган и червен пипер.

За десерт ще я заведа на пейка да чоплим еврейски семки. Да, тука на всяко барбекю чоплят семки. Само че са едни грамадни и… кухи.

Пък ако случайно припадне, ще извикам линейката. 600 шекела. Ако наистина е болна (и я хоспитализират), застраховката ще ги покрие, ако е болна, но не я приемат – 300 шекела, ако съвсем нищо й няма… и пари няма да има :)

Advertisements


Твоят коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s